Kannibalen Armin ble vegetarianer

Syns kjøtt er usmakelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kannibalen Armin Meiwes, som soner en dom i et tysk fengsel, har mistet sansen for kjøtt. 45-åringen som drepte, fileterte og frøs ned en mann han møtte på nettet, har tidligere uttalt at menneskekjøtt minner om smaken av svinekjøtt.

Nå spiser han ingen av delene, etter at han har engasjert seg politisk i fengselet. Meiwes, som ble valgt til leder for partiet en økogruppe i fengselet Kassel, skriver Daily Mail.

Mordere, pedofile og en kannibal

Gruppen består hovedsakelig av mordere, pedofile og narkobander valgte altså en kannibal til å lede gruppen. De møtes hver tirsdag og diskuterer miljøspørsmål.

Gerhard Kaehler er representant for partiet og jobber med de innsatte i fengselet. Ha mener at Armin er alt annet enn en idiot.

- Han skriver godt og er veltalende. Gruppen respekterer han og det er derfor han ble valgt som leder.

- Usmakelig

Innsatte sier at kannibalen nå har gitt seg med kjøtt etter at han ble miljøforkjemper.

MILJØFORKJEMPER OG EKS-KANNIBAL: Armin Meives har fått et nytt perspektiv etter han startet soningen av straffen han fikk for å ha drept, filetert og spist en jevnaldrende mann i 2001. Foto: AFP/SCANPIX
MILJØFORKJEMPER OG EKS-KANNIBAL: Armin Meives har fått et nytt perspektiv etter han startet soningen av straffen han fikk for å ha drept, filetert og spist en jevnaldrende mann i 2001. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Han syns tanken om kjøtt er like usmakelig som forbrytelsene han har begått. Nå holder han seg til vegetarretter, forteller en innsatt til Bayern Radio.

Partiet de Grønne nekter for å ha noe med Meiwes å gjøre.

- Han har aldri vært medlem av partiet og han har ingen stemmerett innenfor partiet, sier talsmann Kai Klose.

Søkte etter offer på nettet

Eks-kannibalen soner en dom på åtte år og seks måneder for drapet på Bernd Jürgen Brandes i 2001. Han la ut en annonse på internett hvor han søkte etter «unge, velbygde menn mellom 18 og 30, som jeg kan slakte». Fem menn svarte på annonsen. Av dem passet dataingeniøren Bernd-Jürgen Brandes (43) best inn i Meiwes\' fantasibilde. I retten fastslo de sakkyndige psykiaterne at Brandes var i mental ubalanse, etter traumer i barndommen.

Men han var i alle fall klar i en e-post til Meiwes: «Jeg håper du mener alvor. At du dreper meg, tar ut innvollene, parterer meg og spiser meg.»

De to møtte hverandre i mars 2001 og det ble raskt klart at begge ønsket å gå gjennom prosessen, også offeret, den 43 år gamle dataingeniøren.

Kannibalen Armin ble vegetarianer