Kannibalen «Black Jesus» ranet med seg småjenter og drakk deres blod

Ledet 6000 lojale disipler gjennom jungelen. Nå er Stephen Tari død.

HERJET: Her i Madang-området på Papua Ny Guinea herjet Stephen «Black Jesus» Tari. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons
HERJET: Her i Madang-området på Papua Ny Guinea herjet Stephen «Black Jesus» Tari. Illustrasjonsfoto: Wikimedia CommonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå er historien om kannibalen «Black Jesus» over, etter at landsbyboere i byen Gal har tatt livet av den fryktede religiøse laderen.

Stephen Tari var en av Papua Ny Guineas mest beryktede og sagnomsuste menn, og kalte seg «Black Jesus» da han ledet seks tusen disipler gjennom jungelen i øystaten vest i Stillehavet.

Selv skal Tari ha mislyktes i å fullføre bibelskolen, ifølge Daily Mail.

Men iført flagrende gevanter fikk han voldsom innflytelse på spesielt unge kvinner dypt inne i jungelen og skapte en svært hengiven kult.

- Drakk blod Men Tari skal stå bak drap på flere av de såkalte «blomsterjentene», og kannibalen skal også ha drukket blodet til sine kvinnelige ofre. Han skal ha tvunget flere unge jenter til å gifte seg med ham, da dette - sa han - var Guds vilje.

Han kalte seg selv «den sanne Kristus», og skal ifølge både lokalt politi og Daily Mail - som intervjuet flere kilder til dette i 2006 - ha drept minst tre unge jenter og drukket blodet deres.

Dette mens jentenes mødre ble tvunget til å se på.

Politiet etterforsket Tari i lang tid, men det var til slutt landsbyboere som klarte å stoppe ham - til tross for at han var omringet av bevæpnede medhjelpere.

Dømt for voldtekt Han ble stilt for retten og dømt for voldtekt for tre år siden, men for et halvt år siden klarte «Black Jesus» å rømme fra fengsel.

Sammen med 47 andre fanger stakk han av under et vaktskifte i fengselet der han sonet.

Han var på ny anklaget for drap - denne gangen for å ha tatt livet en kvinne ved landsbyen Gal i den nordlige Madang-provinsen - da landsbyboere gikk til motangrep.

Rasende landsbyboere angrep Stephen Tari, og slo og stakk ham og en medhjelper til døde i byen Gal.