Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kannibalen dømt til forvaring

Lennart (29) drepte, spiste og drakk blodet til fostersøstrene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:
Mobbeoffer ble kannibal
Drepte og spiste to fostersøstre

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle svenske kannibalen Lennart Persson ble i dag dømt til rettspsykiatrisk forvaring for mord.

«Kannibalen» har innrømmet at han drepte, spiste og drakk blodet til fostersøstrene Anna Norell (19) og Camilla Lifvendahl (34) i mars i fjor.

Sjelden har samtlige parter i en rettssak vært så enige om skyld og straff, skriver Expressen.

Forlot salen

Persson må i tillegg betale 703 000 svenske kroner til ofrenes pårørende og den Anna Norells samboer Tommie Karim, som i fjor satt fengslet, mistenkt for å ha drept kjæresten. Karim var øyenvitne til at Persson stormet inn og drepte kjæresten hans med over 30 knivstikk.

Rettspsykiaterner har konkludert med at Persson er alvorlig psykisk syk.

Tiltalte satt midt i mot de pårørende da rettssaken startet i Gävle tingrett i dag. Han satt urørlig på stolen med blikket festet i bordplaten mens aktor redegjorde for anklagene. 29-åringen erkjente mordene, men etter en halvtime taklet han ikke mer. Han ba om å få forlate salen, og var fraværende under resten av rettsforhandlingene.

- ALVORLIG SYK: Sier svenske rettspsykiatere om kannibalen Lennart Persson (29). Foto: SCANPIX
- ALVORLIG SYK: Sier svenske rettspsykiatere om kannibalen Lennart Persson (29). Foto: SCANPIX Vis mer

«Senere gjorde jeg det verste av alt...»

Retten fikk høre kannibalens forklaring på lydbånd. Om drapet på Anna sa han:

- Plutselig stakk jeg henne. Hun sa «ah», jeg la meg over henne. Jeg bare stakk, stakk og hun sank sammen. Senere gjorde jeg det verste av alt, jeg drakk blodet hennes og skar av henne kjøttbiter som jeg spiste.

Lennart Persson har ikke kunnet forklare handlingene sine. Men han har sagt at han lenge har hatt en trang til å drepe, og at han stod utenfor en skole og så på barna samme dag som han drepte Camilla. Foreldrenes tilstedeværelse skremte han bort. Persson har også fortalt at han ikke hadde venner som liten, og at han ble mobbet. Andre barn så på både ham og familien hans som «rare».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!