Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kannibalen får livstid

Drepte og spiste elskeren. Armin Meiwes (44) fikk sin endelige dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I januar 2004 ble den tyske kannibalen Armin Meiwes dømt til åtte og et halvt års fengsel etter at han i 2001 tok livet av og spiste sin elsker Bernd-Jürgen Brandes (42), melder BBC. Nå er dommen falt i ankesaken.

Ønsker livstid

Aktoratet ønsket livstid for mannen som drepte Bernd-Jürgen Brandes (42) og spiste ham, mens han videofilmet hele seansen. Det makabre drapet skjedde i Rotenburg i 2001.

I fjor vår fastslo tysk høyesterett at dommen på drøyt åtte år i fengsel var for mild og at saken måtte opp på ny.

Årsaken til den milde dommen var at offeret selv hadde samtykket til å bli spist. De to datakyndige mennene møtte hverandre på internett tre år før drapet, etter at Meiwes hadde annonsert etter noen som var villig til å bli spist. De to ble elskere.

Aktoratet har gjort det helt klart i ankesaken at de mener Armin Meiwes aldri bør slippes ut fra fengsel. Kannibalen har innrømmet at han fremdeles fantaserer om å spise kjøtt fra unge, attraktive mennesker.

Føler seg misbrukt

Historien til Armin Meiwes har inspirert kunstnere av ymse slag. Meives selv hadde store problemer med filmen «Rotenburg» som baserer seg på hans livshistorie.

KANNIBAL: Dom er ventet i ankesaken mot kannibal Armin Meiwes som drepte og spiste sin elsker. Foto: Scanpix/EPA
KANNIBAL: Dom er ventet i ankesaken mot kannibal Armin Meiwes som drepte og spiste sin elsker. Foto: Scanpix/EPA Vis mer

Kannibalen fikk i mars en tysk domstoltil å stanse visning av filmen. Også det tyske rockebandet Rammsteins sang «Mein Teil» handler om den tyske kannibalen.

- Jeg føler meg brukt, skal kannibalen ha uttalt.

<B>FILM:</B> Filmen «Rotenburg» ble stoppet av en tysk domstol etter påtrykk fra Armin Meiwes selv.
<B>DØDENS HUS:</B> I dette huset i Rotenburg i Tyskland drepte og spiste kannibalen Armin Meiwes si elsker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling