Kannibalen Nicolas (39) slapp livstidsdom

Fikk 30 år for å ha drept og spist deler av cellekameraten.

IKKE GAL: Strengt bevoktet ankom Nicolas Cocaign (39) rettssalen i Rouen i dag. Forsvareren håpet han skulle bli kjent strafferettslig utilregnelig - men retten hørte isteden på aktor og flertallet av de psykiatrisk sakkyndige, som mener han er fullt skikket til å sone i fengsel. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX
IKKE GAL: Strengt bevoktet ankom Nicolas Cocaign (39) rettssalen i Rouen i dag. Forsvareren håpet han skulle bli kjent strafferettslig utilregnelig - men retten hørte isteden på aktor og flertallet av de psykiatrisk sakkyndige, som mener han er fullt skikket til å sone i fengsel. Foto: ROBERT FRANCOIS/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den selverklærte franske kannibalen Nicolas Cocaign (39) fikk i dag sin dom: 30 år i fengsel - hvorav 20 uten mulighet for løslatelse - for å ha drept og spist deler av sin cellekamerat Thierry Baudry (41). Dommen var i tråd med aktors påstand, melder AFP.

Mange hadde forventet at aktor Elisabeth Pelsez skulle kreve Frankrikes maksstraff, livstidsdom, for tobarnsfaren, men ifølge AP grunnga Pelsez 30-årspåstanden med at Cocaign er mentalt ustabil.

- Han bør få behandling i fengselet, sa hun under prosedyren.

- Riv ruskende gal Forsvarer Fabien Pichiottino håpet i det lengste å få klienten frikjent - nettopp på grunn av Cocaigns mentale tilstand.

- Han drepte fordi han var gal - riv ruskende gal, sa advokaten.

På den annen side hevdet flertallet av de mange psykiatrisk sakkyndige vitnene i retten at det ikke nødvendigvis er en direkte sammenheng mellom galskap og de fryktelige tingene Cocaign gjorde. 39-åringen ble dermed kjent strafferettslig tilregnelig.

Dokrangel Det var i januar 2007 Cocaign, som delte fengselscella i Rouen med to andre menn, havnet i slåsskamp med Baudry etter at cellekameraten ikke vasket seg på hendene etter å ha vært på do. I det voldsomme basketaket stakk Cocaign Baudry ned med ei saks, før han tredde en søppelsekk over hodet på ham for å forsikre seg om at han var død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer