«Kannibalen» på rømmen

Rømte på Karl Johan under permisjon fra Ila fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 28 år gammel forvaringsfange som er dømt for blant annet å ha truet med å spise yngre jenter, rømte fredag formiddag under en kortvarig permisjon fra Ila fengsel.

Politiets chatte-logg:

Til en 16-åring skal den nå ettersøkte mannen ha skrevet:

- Kan jeg få den ære av å spise deg opp . Som mat. For 300.000 kroner.

Til to 16-åringer skriver han at de kan velge hvem av dem han skal spise.

Til en 14-åring:

- Send meg et bilde, så jeg ser hvor mye kjøtt du har.

Til en 16-åring skrev han at han ville ha sex med henne før han drepte og spiste henne. Jenta fikk 10 års utsettelse av «straffen» mot å sende nakenbilde av seg selv på MMS.

- Mannen rømte da han hadde en éndags permisjon som er del av hans forvaringsopplegg, sier politiadvokat Per Zimmer til Dagbladet.no.

«Kannibalen»

Mannen fikk kallenavnet «Kannibalen» etter at han under kallenavn som «kannibal» og «Hannibal» truet med å drepe og spise jenter han møtte på internett. Selv hevdet mannen at de alvorlige truslene var en spøk.

- Det stemmer at det er denne mannen som har rømt. I den siste dommen har han ikke øvet fysisk vold mot noen, men opptrådt svært truende og aggressivt mot unge jenter, sier politiadvokat Zimmer til NTB. 

28-åringen var iført gul t-skjorte og mørkeblå dongeribukser da han stakk av fra ledsageren sin på Karl Johan klokken 12.30 fredag. Han hadde da  dagspermisjon fra Ila.

- Han var sammen med en betjent fra Ila fengsel, da han klarte å rømme i et uoppmerksomt øyeblikk, sier Zimmer til Dagbladet.no.

Den etterlyste er nesten glattbarbert på hodet, han har ikke hårvekst i ansiktet, men kjennetegnes av en tatovering på venstre overarm. Han er cirka 180-185 centimeter høy og har slank kroppsbygning.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Politiet i Asker og Bærum mottar tips om observasjoner av den etterlyste mannen på telefon: 67 57 60 00 

- Tikkende bombe

28-åringen ble dømt til fire års forvaring i august 2005. Han ble dømt etter å ha truet 11 unge jenter og kvinner i alderen 13 til 21 år frem til pågripelsen i november 2004.

Jentene han truet forklarte til politiet at de først trodde at han spøkte, men at de senere ble livredde da han hardnakket hevdet at han skulle gjøre alvor av truslene.

- Siktede må anses som en tikkende bombe, prosederte politiet i Kristiansand tingrett ifølge VG da den da 25 år gamle mannen ble ble fengslet på grunn av fare for gjentagelse.

Ifølge politiet lider han av en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

- Vi anser ham ikke for å utgjøre en umiddelbar fare, men har oppført seg truende overfor kvinner. Han er domfelt for dette tidligere og det er gjentakelsesfare, sier Zimmer til Dagbladet.no.

Ikke oppsøkt ofrene

«Kannibalen» på rømmen

Mannen var ikke pågrepet ved midnatt lørdag, halvannet døgn etter at han ble meldt savnet. Politiet har imidlertid en viss formening om hvilke steder han kan tenkes å oppsøke, skriver NTB.

28-åringen karakteriseres som sped og tynn og ikke voldelig av natur, selv om han tidligere er dømt for voldtekt av en ung kvinne.

Foreløpig har ikke politiet oppsøkt jentene som var ofre for truslene han ble dømt for i 2005.

- Nei, vi har ikke henvendt oss til hans fornærmede fra den siste dommen, med bakgrunn i at vi ikke tror han vil henvende seg til dem, sier politiadvokat Zimmer til NTB.

«Kannibalen» på rømmen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer