- Kannibaler

«De er kannibaler som spiser sine kvinner og barn.» Med uttalelser som dette om den australske urbefolkningen (aboriginene) har den sterkt høyreorienterte populisten Pauline Hanson vakt oppsikt i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går sendte Pauline Hanson sjokkbølger inn i de etablerte politiske miljøene da hennes parti gjorde et brakvalg i den australske delstaten Queensland. Hennes parti «One Nation» kan få opptil 25 prosent av stemmene i delstaten som utgjør en fjerdedel av Australia.

Det er allerede nå klart at partiet har vunnet ni valgdistrikt, og ligger an til å vinne ytterligere ti når opptellingen er ferdig i neste uke. I minst tolv av valgdistriktene har partiet fått mer enn 40 prosent av stemmene.

Mot asiater

Hun har beskrevet de asiatiske miljøene i Australia som kriminelle og narkotikabefengte gettoer og forlanger stans i all innvandring for at Australia ikke skal bli «oversvømt av asiater». Hun forlanger også stans i utbetalingen av trygd og andre ytelser til aboriginene. «One Nation» har også et klart proteksjonistisk program og er imot at utenlandske selskaper kan kjøpe eiendom i Australia.

Ble dumpet

Pauline Hanson (44) ble dumpet av det liberale partiet i 1996 som kandidat til parlamentet etter hennes pinlige uttalelser om urbefolkningen. Hun stilte likevel til valg som uavhengig kandidat og ble valgt. I fjor solgte hun sin «fish and chips»-kiosk for å starte partiet «One Nation».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer