Kannibalsnegle biter ihjel «mordersneglene» i hagen

Forskere varsler om ekstrem sneglesommer etter mild vinter. Nå advarer de mot å drepe alle sneglene.

FUNNET FIENDEN:  Initiativtager Bjørn Winter, preparant ved Naturhistorisk museum i Oslo, har sammen med zoologene Torfinn Ørmen og Petter Bøckman, påvist at brunskogsneglen blir drept av leopardsneglen, også kalt boakjølsneglen. Her har Winter en bitende leopardsnegl på hånda. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FUNNET FIENDEN: Initiativtager Bjørn Winter, preparant ved Naturhistorisk museum i Oslo, har sammen med zoologene Torfinn Ørmen og Petter Bøckman, påvist at brunskogsneglen blir drept av leopardsneglen, også kalt boakjølsneglen. Her har Winter en bitende leopardsnegl på hånda. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets milde vinter har betraktelig økt sjansen for at flere av den irriterende brunskogsnegla, eller mordersnegla som den ofte blir kalt, har overlevd.

Hvert år plager den hageeiere langs kysten fra Oslo til Troms ved å opptre i svært tette populasjoner. Stadig oftere gjør den også skade på dyrkede områder.  Sneglehorder Allerede nå har professor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og forsker ved Bioforsk Plantehelse, Arild Andersen, fått tilbakemedlinger om at folk har mye snegler i hagen. 

- Jeg er redd for at det blir mer snegler i år enn i fjor på grunn  av mildværet. Det største problemet er at det blir så mange av dem. De kommer stadig til nye områder, sier han. 

Også forsker Solveig Haukeland ved Bioforsk mener sneglene har kommet for å bli. Hun frykter at denne sommeren blir et godt år for sneglene. 

- Vi har allerede blitt innvadert av brunskogsneglen, og nå jobber vi med å finne ut hva konsekvensene av dette, det vet vi ikke noe om, sier hun. 

Nådeløs fiende Snegleenusiast Bjørn Winter har sammen med zoologene Torfinn Ørmen og Petter Bøckman fra Naturhistorisk museum i Oslo, påvist at brunskogsneglen blir drept av leopardsneglen, også kalt boakjølsneglen, en art som ikke ødelegger hagen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer