«Kanomannen» arrestert

Var borte i fem år. Men ble observert i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mars 2002 var briten John Darwin på padletur ved Hartlepool i Storbritannia. Etter det var han sporløst forsvunnet, alt letemannskapene fant var kanoen i biter. Ett år senere ble han offisielt erklært for død.

«Jeg tror jeg er en savnet person»

Men lørdag forrige uke troppet han opp på politistasjon sentralt i London. Lys levende møtte han politifolkene på vakt med ordene «jeg tror jeg er en savnet person».

I dag ble den 57 år gamle padleren pågrepet i sønnens bolig i Basingstoke hvor han har oppholdt seg den siste tiden, melder Sky News.

Stacy Walker i politiet sier at de skal avhøre mannen.

Observert i Panama

Grunnen til dette avhøret skal være at politiet har fått tak i bilder av herr og fru Darwin. Bildene skal ha blitt tatt i Panama i fjor.

Kona, Anne, har tidligere fortalt at hun trodde ektemannen var død og at hun derfor tok ut livsforsikringen hans. For seks uker siden flyttet hun til Panama etter å ha solgt ekteparets to hjem. Til sammen skal hun ha fått 5,1 millioner kroner for de to eiendommene.

«JEG TROR JEG ER EN SAVNET PERSON»: 57 år gamle John Darwin troppet opp hos politiet på lørdag. Etter å ha vært savnet i mer enn fem år. Foto: AP/Scanpix
«JEG TROR JEG ER EN SAVNET PERSON»: 57 år gamle John Darwin troppet opp hos politiet på lørdag. Etter å ha vært savnet i mer enn fem år. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Min mann har stått opp fra de døde, sier hun nå ifølge The Guardian, stikk i strid med bildene som viser dem sammen for et år siden.


Visumproblemer

Hun sier hun har snakket med ham fem ganger på telefon siden lørdag, men at hun foreløpig ikke kan komme til London på grunn av visumproblemer, skriver The Guardian.

Hun fikk utbetalt livsforsikringen etter sin mann i 2003.

- Nå er det jo selvsagt en mulighet for at dette må betales tilbake. Det er en av de mange tingene jeg sliter med å forholde meg til. Jeg gjorde krav på pengene i god tro da jeg trodde jeg hadde mistet min mann. Nå har han kommet tilbake fra de døde, sa hun.

Husker ingenting etter 2000

55 år gamle Anne Darwin har forklart at hun har snakket med sin gjenoppståtte ektemann, som hevder han ikke husker siden 2000. Da var han på en ferie i Norge.

Det samme sier sønnene, som sendte ut en uttalelse i går.

«Kanomannen» arrestert

«Vi har snakket med John og det virker som han er i god form, men han husker ingenting av det som har skjedd etter juni 2000», sier de ifølge Times Online.