Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kanonår for Dæhlie-fond

Anaxo Capital, hvor den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie har investert mer enn 150 millioner, leverte solid i 2015.

Fra starten: Sammen med Ole Anker-Rasch og Peder Backe var Bjørn Dæhlie med å starte Anaxo Capital tilbake i 2010. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
Fra starten: Sammen med Ole Anker-Rasch og Peder Backe var Bjørn Dæhlie med å starte Anaxo Capital tilbake i 2010. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ole Anker-Rasch og Anaxo Capital traff meget godt i aksjemarkedet i fjor. Innskyterne fikk dermed nok en gang en meget pen avkastning på innskuddene sine, skriver Finansavisen.

Anker-Rasch startet fondet sammen med den tidligere skihelten Bjørn Dæhlie og Peder Backe i 2010. Den gang spyttet alle inn 50 millioner kroner, og siden har det kommet inn mange nye investorer.

Totalt er nå 1,25 milliarder kroner plassert i aksjer, obligasjoner, eiendom og bankinnskudd. For de som har vært med siden startet, har investeringen ifølge avisen gitt en avkastning som per nå ligger 6,2 prosent over det hovedindeksen på Oslo Børs har levert i samme periode.

Unngikk store tap I løpet av 2015 steg aksjeporteføljen med 17,3 prosent, obligasjonsporteføljen med 3,4 prosent og direkteinvesteringene i eiendom steg med 23,6 prosent. Totalt var avkastningen på hele porteføljen på 11,4 prosent etter at skatt og kostnader var trukket fra.

- Det var et år hvor vi klarte å unngå tap i nevneverdig omfang, og det var helt avgjørende for den gode avkastningen, sier Anker-Rasch til avisen.

- I snitt var vektingen gjennom fjoråret 60 prosent i aksjer, 25 prosent i obligasjoner, 10 prosent i bankinnskudd og 5 prosent direkte investert i eiendom, forteller han.

Anaxo Capital er et forvaltningsselskap, og kapitalen ligger i et indre selskap (DIS), som i fjor hadde inntekter på 167 millioner kroner.

Etter at kostnadene til forvaltning ble trukket fra, ble ifølge Finansavisen nesten 90 millioner kroner ført tilbake til det indre selskapet som resultatgevinst.

Flere nyheter: Vokser stort med Traa og Dæhlie
Full fart frem for Dæhlie - vokser med 25 prosent
Northug kan dra inn 15 mill.

Hele Norges coronakart