Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kanonstart for Jens

Ap ligger best an før kommunevalgkampen starter, viser MMI-måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I partikontorene på Youngstorget blir det tillagt stor betydning at Ap får 28,2 prosent oppslutning hvis det hadde vært kommunevalg. Dermed er partiet allerede på nivå med valgresultatet i 1999 på 28,6 prosent.

SV-løft

Ap har også de mest lojale velgerne. 79 prosent av de som stemte Ap ved stortingsvalget sier at de vil stemme Ap også ved kommunevalget.

SV er også i støtet. Målingen viser at 15,9 prosent vil stemme SV ved kommunevalg. Det er oppsiktsvekkende sammenliknet med at SV oppnådde 7,8 prosent i 99.

Krf og Sp

Til sammenlikning er det mer «normalt» at Frp som i stortingssammenheng får 20,3 i oppslutning, må nøye seg med 13 prosent på kommunevalg-spørsmålet.

18 prosent sier de vil stemme Høyre ved kommunevalget. Det er klart dårligere enn kommunevalgresultatet på 21,4 prosent for fire år siden.

Eller viser målingen at 8,4 prosent vil stemme KrF ved kommunevalg.

Senterpartiet har solid framgang på stortingsvalgspørsmålet og scorer enda bedre (9,3 prosent) hvis det hadde vært kommunevalg. Tallene for Venstre gir derimot liten grunn til optimisme verken rikspolitisk eller lokalt.

<!--BTEK0--> POSITIV TENDENS: - Herregud jeg er glad, sier Ap-leder Jens Stoltenberg om MMI målingen som viser at de får 28,2 prosent oppslutning hvis det hadde vært kommunevalg på mandag.