Kanonvær for halve Norge

- Det vil bli sol, sol og sol. Meteorologene kan fortelle at godværet vil fortsette for store deler av Norge i neste uke. Og sola forsvinner ikke med det første.

SOOOOOOL: Det fine sommerværet fortsetter for store deler av Norge i neste uke. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SOOOOOOL: Det fine sommerværet fortsetter for store deler av Norge i neste uke. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den varme, deilige sommerfølelsen som har vært flere steder i vårt langstrakte land i helgen, vil fortsette langt ut i neste uke flere steder i Norge, ifølge Meteorologisk institutt.

Vakthavende meteorolog for Meteorologisk institutt forteller at det er Midt-Norge, Øst- og Sørlandet som også neste uke kan ta i bruk sommershortsen og solbrillene.

- Det vil komme et høytrykk Østafjells, og da spesielt Østfold, Telemark, Oslo og Agder vil få de høyeste temperaturene og det beste været, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Mariann Foss, til Dagbladet.

Hun forteller at gradene på temperaturmåleren fort kan snike seg godt over 20 grader, flere steder.

- Det vil bli fint, varmt, sommerlig og mye pent vær. Flere steder her til lands vil det være mellom 20 og 25 grader, og det vil sansynligvis vare noen dager, sier Foss.

Varmt til fredag Meteorologisk institutt ønsker ikke å gi noen prognoser på hvilket sted i Norge som blir varmest de neste dagene, men kan opplyse om at flere steder på Østlandet ble det målt 24 grader i helgen, og det er ikke utenkelig at det blir slik også neste uke.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvor det blir varmest. Men flere steder, blant annet i Oslo, har det blitt målt tett opp mot 25 grader de siste dagene. Slik kan det fort også bli flere dager neste uke, sier vakthavende meteorolog.

Og det varme været vil vare langt ut mot neste helg, flere steder i Norge. Meteorologisk institutt forteller at de høye temperaturerene vil vare fram til og med fredag - minst.

- Det vil kanskje bli et væromslag mot slutten av neste uke, men de prognosene er litt usikre. Det som er sikkert er at det varme været Østafjells vil vare frem til og med fredag i hvert fall, så er det mulig at det snur litt på lørdag og søndag, men det er vanskelig å si, forteller Foss.

Regn etter sol Dessverre får ikke alle nordmenn gleden av de høye temperaturene i neste uke. Nord for Trondheim ser det ut til at mørke skyer kan gjøre at shortsen og solbrillene må pakkes ned for en liten stund.

- Det er et lavtrykk som vil nærme seg Nord-Norge i morgen. Og prognosene viser at nedbøren kan bre seg østover fra de nordlige delene i landet. I Nordland, Troms, Finmark og Trøndelag kan det fort bli nedbør allerede fra mandag og gradene kan komme ned i 13,14 grader, opplyser Foss.

- Vestlandet vil få det varmt på mandag og tirsdag, men på onsdag så kan det fort snu og bli mer regn på Vestlandet. Prognosene er i det hele tatt mer usikkert i Nord-Norge og Vestlandet, enn ellers i Norge neste uke, sier Foss.