Kansellerer: - I sjokk

Helgas arrangement i Donald Trumps bolig i Florida, Mar-a-Lago, er kansellert.

KANSELLERER: Helgas arrangement i Mar-a-Lago er kansellert, som følge av at USAs tidligere president Donald Trump skal møte i retten i New York tirsdag. Foto: Steve Helber / Ap Photo
KANSELLERER: Helgas arrangement i Mar-a-Lago er kansellert, som følge av at USAs tidligere president Donald Trump skal møte i retten i New York tirsdag. Foto: Steve Helber / Ap Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver britiske The Guardian, som siterer New York Post.

Årsaken er at den tidligere amerikanske presidenten skal møte i retten i New York tirsdag, tiltalt i den såkalte hysjpenge-saken. Trump bruker i stedet helga på Mar-a-Lago til å forberede seg, sammen med sine juridiske rådgivere, skriver avisa.

Frykter overraskelser

En kilde sier til New York Post at alle rådgiverne er sjokkert over nyheten om at Trump blir tiltalt.

- Det er ikke «business as usual» på Mar-a-Lago denne helga. De forventet dette, men det som nå har skjedd er et sjokk. Det er ekte nå. Og de er bekymret for at de skal få seg en overraskelse, fortsetter kilden ifølge New York Post.

Mens hele USA venter i spenning på å se om tidligere president Donal Trump blir arrestert, har journalist Eliot Higgins latt seg inspirere av situasjonen. Bilder: Twitter/Eliot Higgins. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV. Vis mer

Torsdag kveld ble det kjent at en storjury på Manhattan har stemt for å tiltale ekspresidenten i forbindelse med utbetaling av hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels. Hun har fortalt at hun har hatt et forhold til Trump.

Politiet stålsetter seg

Det er første gang en amerikansk ekspresident blir siktet i en straffesak. Etter at det ble kjent at han blir tiltalt, har Trump gjentatt at han er uskyldig og at rettsprosessen mot ham er en politisk forfølgelse og en innblanding i valgkampen.

Politiet i den amerikanske storbyen forbereder seg på protester i New Yorks gater tirsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet i byen har beordret alle sine 36 000 betjenter til å uniformere seg tirsdag, og være klare til å bli utplassert i gatene.

På spørsmål fra nyhetsbyrået om hvordan politiet vil håndtere Trumps møte i retten, svarer en talsperson for New York-politiet at offiserer er satt i beredskap, og at de står klare til å sikre at alle er i stand til å utføre rettighetene sine på fredelig vis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer