Kansellerer ytterligere 1200 flygninger

Over 100 000 passasjerer vil bli rammet av SAS-kanselleringer mandag og tirsdag.

KANSELLERER: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KANSELLERER: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

SAS varsler i dag at ytterligere 1213 flyginger mandag og tirsdag er kansellert som følge av pilotstreiken.

- Vi beklager dypt at våre kunder rammes av den pågående pilotstreiken, skriver SAS på sine nettsider.

I dag er 64 000 passasjerer rammet av 587 innstilte SAS-avganger som følge av at rundt 1 500 piloter i flyselskapet er i streik.

100 000 passasjerer

Flyselskapet melder om at 667 mandag og 546 flygninger tirsdag også blir kansellert som følge av streiken. Totalt vil i underkant av 110 000 passasjerer bli rammet av kanselleringene disse dagene.

- Vi gjør alt vi kan for å hjelpe våre reisende som. SAS jobber for å komme til en løsning så snart som mulig for å minimere at flere kunder påvirkes, skriver flyselskapet.

Fredag var 673 avganger innstilt, og 329 avganger var innstilt lørdag. Det er tidligere anslått at til sammen 170 000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helga.

Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

OSLO LUFTHAVN: Foreløpig er over 600 flyvninger kansellert og det skaper hodebry for mange reisende. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Amanda Walnum Vis mer

282 fly går som normalt

Informasjonssjef Knut Morten Johansen understreker at flyselskapet jobber med full styrke for å finne alternativer for passasjerene.

- Vi har stor medlidenhet overfor passasjerene og beklager på det sterkeste overfor dem, sier han til NTB.

Informasjonssjefen opplyser at 282 SAS-flygninger går som normalt søndag.

Tidligere i helga meldte flyselskapet at de har opplevd at noen passasjerer har gått glipp av reisen sin fordi de har trodd at alle SAS-avganger er kansellert.

Lik avtale

Streiken startet fredag morgen etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen.

- Vi kom inn i disse meklingene med et krav om å få tilnærmet lik avtale som våre konkurrenter i Norwegian, Ryanair eller EasyJet. Dette handler om hvordan en pilot kan planlegge sitt liv og sikre forutsigbarhet, slik at man kan ha et privatliv som fungerer sammen med jobben, sa Christian Laulund, leder i Norske SAS-flygeres forening, til NTB fredag.