Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kanselleringsrekord på Gardermoen

De fire største flyselskapene har kansellert over 1 400 avganger fra Gardermoen hittil i år. Dette er mange flere enn hva som er vanlig ved andre flyplasser, og selskapene ser alvorlig på de høye tallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall NRK har fått tilgang til viser at de fire flyselskapene SAS, Braathens, Widerøe og Color Air har kansellert langt flere avganger enn det som er normalt på andre tilsvarende flyplasser.

SAS, som har kansellert over 800 avganger, mener situasjonen er urovekkende.

- Det at vi har kanselleringer opp mot 7 prosent av våre totale avganger er uakseptabelt både for oss og for våre kunder, sier informasjonsdirektør i SAS SAS, Simen Revold til NRK.

Ikke bare dårlig vær

Og det er ikke bare dårlig vær på Gardermoen og innkjøringsproblemene på den nye hovedflyplassen som har skylden. I alt var det 17 dager med pent vær på Gardermoen fra nyttår og frem til 1. mars. Men også på solskinnsdager kansellerte flyselskapene mange avganger.

Svært mange av avgangene blir kansellert på grunn av tekniske problemer på flyene. Selskapene innrømmer gjerne at også de har en stor del av ansvaret for det tidvise kaoset på Gardermoen og at ikke all skyld kan legges på flyplassen.

- Vi vil være like opptatt av å ha et godt samarbeid med OSL Gardermoen i tiden som kommer for å finne løsninger som kan bringe oss ut av denne ulykkelige situasjonen, sier informasjonsdirektør Revold.

I gjennomsnitt har SAS, Braathens, Widerøe og Color Air kansellert over 20 avganger daglig på Gardermoen siden nyttår.

(NTB)