ET JA-MENNESKE: Gunnar Pettersen var trener for Karl Erik Bøhn. Han kommer til å huske den folkekjære mannen som et utelukkende positivt menneske. Foto: Morten Holm / Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ET JA-MENNESKE: Gunnar Pettersen var trener for Karl Erik Bøhn. Han kommer til å huske den folkekjære mannen som et utelukkende positivt menneske. Foto: Morten Holm / Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Kanskje det største talentet jeg har trent

Gunnar Pettersen om Karl Erik Bøhn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt sovnet Karl Erik Bøhn (48) stille inn på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. 

Etter å ha fått diagnosen akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor, ble han erklært kreftfri i november samme år. Dessverre fikk han et tilbakefall kort tid etter, og i dag mottas nyheten om hans bortgang med sorg.

Et beskjedent talent
- Dette er utrolig leit, og først og fremst går mine tanke til familien, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Han trente Bøhn både på landslaget og mens Bøhn spilte for Sandefjord. Totalt fikk Bøhn 126 landskamper for Norge.

- Han var kanskje det største håndballtalentet jeg har trent. Han var spenstig, hurtig og kunne spille på alle plasser, sier Pettersen, og fortsetter:

- Men han var veldig beskjeden, og han likte ikke å stikke seg fram. Hvis han utmerket seg i førsteomgang, tok han det med ro i andre slik at noen andre kunne vise seg fram. Det var veldig typisk for Karl Erik.

Slik beskriver Gunnar Pettersen spilleren Karl Erik Bøhn. Også på trenersiden utmerket Bøhn seg. Han ledet Larvik til seier i cupvinnercupen i 2008, og hadde en stor finger med i spillet da Larvik ble Champions League-mestre i 2011.

- Var i starten av noe stort
Ikke lenge før laget løftet troféet fikk han imidlertid sparken av Larvik på grunn av at han fulgte daværende samboer Heidi Løke til kontraktsforhandlinger med ungarske Györ. I august 2011 tok han over det ungarske landslaget.

- Håndballen har mista en stor trener som egentlig bare var i startfasen av noe stort. Da han tok over Ungarn, var de utenfor mesterskapsplass. Han ledet dem til bronse, og det var gjort på et blunk. Det kunne bare fortsatt, sier Pettersen til Dagbladet.

Det er en kjær person som har forlot håndballnorge i natt, og Pettersen tror Bøhn kommer til å bli husket for det positive mennesket han var.

- Han var et ja-menneske, utelukkende positiv og venn med alle, sier Pettersen.

- Tok vare på de rundt ham
Det er noe Roger Kjendalen samtykker i. Kjendalen og Bøhn spilte sammen i flere år på landslaget og var romkamerater ved flere anledninger. Senere var de også trenerkollegaer.

- Han var snill, god og en veldig omsorgsfull person, som tenkte og tok vare på de rundt ham, sier Kjendalen til Dagbladet.

Kjendalen husker spesielt hvordan Bøhn fulgte opp eks-bokseren Helge Onshuus. Sammen gikk de to på Idrettshøyskolen, og Onshuus ble norgesmester i boksing mens Bøhn gjorde suksess med håndballen. Så ble Onshuus narkoman, og livet ble snudd på hodet.

Onshuus ble heller ikke mer enn 48 år gammel da han gikk bort i 2009, men før det beskrev han Bøhn som sin viktigste støttespiller, ifølge Bergens Tidene.

Ellers har Kjendalen mange gode minner fra tida med Bøhn, og husker ham som en person som levde og åndet for håndballen.

- Det er veldig trist at han forlater oss i så ung alder, og det minner oss på at vi må leve mens vi kan, sier Kjendalen.