- Kanskje jeg skulle tørre å være litt uskikkelig

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) forteller om tøff overgang til livet i Oslo. Og om narkodebuten som 46-åring.

 FERDIG I POLITIKKEN:  Etter narkotikaavsløringene er Henning Warloe ferdig i politikken når nytt storting velges neste høst. Foto: Høyre.
FERDIG I POLITIKKEN: Etter narkotikaavsløringene er Henning Warloe ferdig i politikken når nytt storting velges neste høst. Foto: Høyre.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) sier at han begynte med ecstasy på Ibiza og at forbruket var «svakt» tiltakende.

I et intervju med TV 2 forteller Warloe at det som startet med en ferietur på den spanske turistøya for tre eller fire år siden, utviklet seg til utprøving av også amfetamin og kokain. Overfor VG innrømmer han også ha prøvd GHB.

Den nå 50 år gamle politikeren prøvde altså narkotika for første gang da han var 46 år gammel.

- Litt uskikkelig - Jeg har vel alltid kanskje tenkt at «nå har jeg alltid vært så ordentlig og skikkelig, kanskje jeg skulle tørre å være litt uskikkelig også», forklarer han til VG.

Warloe holder fast overfor TV-kanalen at rusen var på utprøvingsstadiet, men til VG sier han at han det siste året i gjennomsnitt har ruset seg annenhver helg.

- Overrasket over omfanget Fylkesleder i Hordaland Høyre, Liv Kari Eskeland, sier til NRK Dagsnytt at hun er overrasket over omfanget av Warloes narkotikamisbruk i forhold til de første opplysningene som kom fram.

- En renominasjon til Stortinget virker enda lenger unna nå, sier Eskeland foran dagens årsmøte i Hordaland Høyre.

Både partileder Erna Solberg og Henning Warloe selv har sagt at hans karriere på Stortinget er over. Warloe har trukket seg fra alle verv i partiet

Det var torsdag forrige uke at politiet fant narkotiske stoffer hjemme hos Høyre-politikeren, og Warloe er nå siktet for bruk av narkotika.

Funnene i stortingsleiligheten til Warloe ble gjort i forbindelse med en større narkotikaaksjon på Romerike. En 31-årig mann, en venn av Warloe, som er pågrepet i denne saken, har hatt tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der. Han står imidlertid fast på at Warloe ikke har visst noe om dette.

Tøff overgang Warloe forteller at overgangen fra nære venner og kolleger i Bergen til ny jobb som stortingsrepresentant i Oslo var tøffere enn han ventet.

- Det høres kanskje rart ut, men da jeg kom til Oslo sto jeg der som voksen mann, som alltid hadde vært vant til å ha full kontroll og takle det meste, og følte meg litt ensom og forlatt, sier Warloe.

Han sier til TV 2 at han tror ensomheten var en medvirkende årsak til misbruket.

- Vanlig med rus i homsemiljø Ifølge VG fant han venner i homsemiljøet i hovedstaden, der han forteller at det var vanlig å bruke narkotika. Men Warloe ruset seg også aleine.

- Noen ganger aleine, noen ganger sammen med noen få andre. Jeg var aldri ute i offentlige rom eller på byen. Det har jeg aldri våget. Den tiden jeg har vært i Oslo har det vært mer hyppig enn ellers, sier han til TV 2.

Ferdig i politikken I løpet av intervjuet med TV-kanalen kjempet han flere ganger mot tårene. Særlig er det familien som er et sårt tema.

- Jeg har vært utrolig bekymret for mine foreldre og min familie. Jeg synes det er veldig vondt at jeg har påført mine foreldre dette, sier Warloe, som er i Bergen nettopp for å møte familie og venner.

Warloe som har trukket seg fra alle verv i Høyre, tror han er ferdig i politikken etter at han avslutter stortingsperioden sin til neste høst.

Høyre-leder Erna Solberg sa at Warloe blir rådet til ikke å søke ny renominasjon til stortingsvalget.

- Narkotikamisbruk er ikke forenlig med verv i et parti som har nulltoleranse overfor narkotika, sa Solberg.

(NTB).

 POLITIAKSJONEN:  Leiligheten i der politiet foretok en razzia og stortingspolitiker Henning Warloe (51) ble arrestert, ligger i dette bygget.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
POLITIAKSJONEN: Leiligheten i der politiet foretok en razzia og stortingspolitiker Henning Warloe (51) ble arrestert, ligger i dette bygget. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer