Kanskje kommer Monica

NEW YORK (Dagbladet): Anklagerne i riksrettssaken mot president Bill Clinton arbeider på spreng for å få Senatet til å innkalle vitner. Øverst på vitnelista står Monica Lewinsky. President Bill Clinton kommer ikke til å stille som vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus har gitt klar beskjed at Clinton ikke vil vitne, etter at presidentens navn ble nevnt som mulig vitne onsdag. Presidentens advokater mener saken er basert på politisk hevn og ikke juss, ifølge Los Angeles Times. Derfor er det bare presidentens advokater som skal være til stede.

- Sjokkerende

Anklagernes leder, Henry Hyde, åpnet i går riksrettssaken med å kalle presidentens forsøk på dekke over sine seksuelle sidesprang med Monica Lewinsky ved å lyve som «sjokkerende og kriminelle handlinger». Deretter satte aktoratet i gang en kjedsommelig gjentakelse av alt som er lest i Starr-rapporten og diskutert i Representantenes hus.

Hemmelige møter

Godbitene som var lovet lot vente på seg, selv om en gruppe republikanske senatorer har hatt hemmelige møter med anklagerne om en vitneliste som de ønsker å presse fram.

Anklagerne har forsøkt å få et uformelt møte med Monica Lewinsky for å drøfte vitneforklaring, men hun har nektet alle møter via sine advokater. Kathleen Willey, som knapt nok er nevnt i Starr-rapporten, er også kontaktet. Kvinnen som påstår at presidenten sexpresset henne og tvang henne til å lyve om det, står på aktoratets ønskeliste over vitner. Andre navn er presidentens sekretær, Betty Currie, og presidentens nære venn, Vernon Jordan. Hele 15 navn skal stå på den hemmelige vitnelista. På toppen står Monica.