Kanskje litt for god

Halvard C. Hanssen kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JAN PETERSEN ER en hardt arbeidende og grundig politiker, og slik sett er det ikke rart han er rasende på Dagbladet. En så pliktoppfyllende mann skjønner ikke at noen kan mistenke ham for å misbruke jobben til shoppingtur med Vesla i New York. Men ekteparet fra Kolbotn gikk og handlet mens FNs sikkerhetsråd satt i møte om Midtøsten, og det burde de kanskje ikke ha gjort. Ikke fordi jeg tror det spilte noen rolle hvem som ledet møtet fra norsk side, men fordi en utenriksminister ikke bør så tvil om at han prioriterer jobben foran privatlivet. Spesielt ikke på en utenlandsreise, der selv en handletur med kona kan bli oppfattet som luksus.

Det er dessverre Jan Petersens problem at han ikke ser at slikt kan bli brukt mot ham. Det er få mennesker i dette landet som kan mer om utenrikspolitikk enn Petersen. I år etter år satt han som nestleder av Stortingets utenrikskomité, og det passerte ikke en sak han ikke satte seg inn i. Jeg tror også det er et av Petersens problemer. Han setter seg så grundig inn i så mange politisk saker at han ikke ser politikken. Han leser dokumentene og kan sakene, men jeg er ikke sikker på at han har den fingerspitzgefühlen for politikk en partileder må ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer