Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kanskje noen burde sett mer på det skiltet

Onkel og tante til Sara (13) varslet på sin måte.

 BRUK HUET:  Dette skiltet satte onkel og tante til Sara (13) opp på uthusveggen mindre enn hundre meter fra ulykkesstedet. I bakgrunnen - ved 60-skiltet - ligger hilsener siden søndag kveld fra venner og familie til de to omkomne jentene. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET.
BRUK HUET: Dette skiltet satte onkel og tante til Sara (13) opp på uthusveggen mindre enn hundre meter fra ulykkesstedet. I bakgrunnen - ved 60-skiltet - ligger hilsener siden søndag kveld fra venner og familie til de to omkomne jentene. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRKELANGEN (Dagbladet): Lyspunktet i tragedien i Bjørkelangen er dokumentasjonen av et bygdesamfunn der alle stiller opp for hverandre.

Mange har ropt et varsko om trafikkfarene på 80-kilometersletta på fylkesvei 229 som biler, traktorer, hestefolk, skoleunger og lekende barn har på deling.

Det gikk overveiende bra fram til sist helg. Sara (13) var ute lørdag ettermiddag og luftet ponnien sin med selskap av venninnen Tiril (11) Tiril i treningsvogna.

Marit Sandem (67) beskriver den gripende omsorgen famile, venner og naboer mellom når katastrofen rammer. Det har alle medmennesker noe å ta til seg.

Fareskilt Mange har kommentert plakaten som en onkel og tante til Sara har hengt opp på uthusveggen, mindre enn hundre meter fra ulykkesstedet, og godt synlig for alle bilførere som nærmer seg slutten av den lange sletta og overgangen til 60-sone.

Mange har vært redd for at noe skulle skje, noen har kommentert at en slik plakat kunne ligne en overreaksjon.

 KJENNER BYGDA:   Marit Sandem kjenner familien til omkomne Sara Sandsmark, som bor rett ved ulykkestedet fra lørdag 11 januar. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET.
KJENNER BYGDA: Marit Sandem kjenner familien til omkomne Sara Sandsmark, som bor rett ved ulykkestedet fra lørdag 11 januar. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET. Vis mer

Lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland sier til Dagbladet at det ikke er noen mistanke i dette konkrete tilfellet om at ulykkessjåføren har hatt høyere fart enn 80 der påkjørselen skjedde.

Mormor kom raskt Marit Sandem kjenner generasjoner på kryss i tvers i Bjørkelangen og omegn etter mer enn 20 år som hjemmehjelp.

Hun kjenner også mange i ulykkessjåførens og Saras familie, blant dem 13-åringens mormor, som bor noen hundre meter fra ulykkesstedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media