BA OM PAUSE: Venstre og justispolitisk talsperson Iselin Nybø ba om pause i forhandlingene med regjeringspartiene om ny politireform etter et møte mandag kveld.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BA OM PAUSE: Venstre og justispolitisk talsperson Iselin Nybø ba om pause i forhandlingene med regjeringspartiene om ny politireform etter et møte mandag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

- Kanskje onsdag, kanskje torsdag, kanskje neste uke

Uklart når ny politireform blir presentert etter at Venstre ba om forhandlingspause i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK melder at Venstre, etter et tre timer langt møte mandag kveld, foreløpig har bedt om pause i forhandlingene om politireform med regjeringspartiene.

LES OGSÅ: - Kutter fra 27 til 12 politidistrikter

Etter planen skal den store reformen presenteres i Stortinget på onsdag. Det er imidlertid ikke bekreftet fra regjeringshold.

Enn så lenge har det ikke kommet et eksakt tidspunkt for lansering av politireformen.

Venstre justispolitiske talsperson Iselin Nybø avdramatiserer situasjonen, og understreker at ingenting er klart før alt er klart. Samtidig er det langt fra sikkert at det blir en presentasjon av ny politireform i morgen.

- Sånn er det alltid i forhandlinger. Nå hadde vi et møte i går, og planen var å gjøre oss ferdige. Men på møtet i går fant vi ut at det var enkelte ting vi måtte avklare. Men vi nærmer oss.

Etter det Dagbladet forstår, er Venstre nødt til å ta noen runder internt før helheten i reformen gis et godkjentstempel. Det vil mest sannsynliglig skje når stortingsgruppa møtes onsdag.

På spørsmål om reformen blir presentert onsdag, svarer Nybø:

- Kanskje, vi får se om det blir noen presentasjon da. Vi har god dialog, og jeg tror på enighet, så kanskje blir det klart onsdag, kanskje torsdag eller kanskje neste uke, sier hun.

Partene har ikke avtalt noe nytt møte seg i mellom.

- Men vi har planlagt å snakkes, er alt Nybø vil si.