Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kansler i krise

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ingen tysk regjeringssjef har opplevd en velgerflukt som den forbundskansler Gerhard Schröder måtte tåle under gårsdagens valg i delstatene Hessen og Niedersachsen. Etter at han ble gjenvalgt med et skrik under forbundsdagsvalget for vel fire måneder siden, har det gått rett nedover med oppslutningen. Schröder blir gjort ansvarlig for en arbeidsløshet som i disse dager setter etterkrigsrekord med 4,55 millioner. Nødvendige reformtiltak står i stampe.
  • Som under forbundsdagsvalget forsøkte Schröder også i helga å mobilisere velgere mot krig i Irak. Det eneste han har oppnådd, er å gjøre forholdet til USA enda mer betent. Som den eneste europeiske lederen har Schröder sagt nei til en krig mot Irak under enhver omstendighet, uten å ta et eneste forbehold. Slik risikerer han av partitaktiske årsaker - og neppe av hellig overbevisning - å føre Tyskland ut i den fullstendige utenrikspolitiske isolasjon. Dette skjer i en måned da nettopp Tyskland leder arbeidet i FNs sikkerhetsråd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling