Kansler uten klær

Fire av fem tyske velgere mener at forbundskansler Gerhard Schröder har løyet dem opp i ansiktet. Tillitssvikten er historisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): - ER HAN SOM KEISEREN uten klær i H.C. Andersens eventyr? spør den liberale München-avisa Süddeutsche Zeitung.

«Kansler Wendehals» kalles han på tittelplass i nyhetsmagasinet Stern - på norsk en opportunist som snur kappa etter vinden. Schröder blir ikke tillagt andre egenskaper enn instinktet for makt. For ham er «ideologi» et fremmedord.

Lite tyder på at det nye året vil starte mindre turbulent enn det gamle sluttet for Schröder. Romsjulsgaven han fikk var de nye tallene over arbeidsløse. Nesten 4,3 millioner er rekord siden ett år før Helmut Kohls regjeringstid var over. I februar er tallet ventet å øke med enda et par hundre tusen. De dystreste prognosene forteller at tallet kan komme opp i seks millioner i løpet av året.

- DEN RØDGRØNNE regjeringen sitter fast i en uærlighetskrise. Befolkningen kan tilgi en dårlig politikk, men ikke å bli ført bak lyset, mener Klaus-Peter Schöppner, sjef for meningsmålingsinstituttet Emnid, som står bak undersøkelsen som viser at 75 prosent av velgerne mener at Schröder løy seg til et hårfint flertall ved forbundsdagsvalget 22. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer