Kaos etter brann i Oslo

Oslo-folk som skulle ta trikk og buss mot Grünerløkka i ettermiddag, måtte ta bena fatt. Trafikken stoppet helt opp etter brann ved Anker Hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er beboer på Anker studentboliger. Ifølge  nyhetene var boligen ubebodd, men det er feil, skriver Kim Helgesen i en email til Dagbladet.no.

- Jeg satt i min leilighet, to etasjer og 8 leiligheter bortenfor intetanende da det smalt kraftig. Dette er den samme eksplosjonen som folk ble evakuert fra andre steder.

- Mediene ble varslet, men ikke vi som bor der.. Vi ble IKKE evakuert eller varslet, hadde dette skjedd med en annen vind ville jeg neppe vært her nå!

Ifølge Helgesen er brannalarmen på stedet er koblet ut under arbeidet. Han har fått opplyst at den ikke bli satt på før arbeidene er ferdige til etter sommeren.

- Dette er tredje brann på kort tid.. og ingen av gangene er vi varslet.. nå var den farlig nær, sier Helgsen.

Mange skuelystne samlet seg for å se på brannen rett ved Akerselva midt i Oslo sentrum. Tjukk svart røyk veltet ut over Grünerløkka fra byggeplassen til studenthjemmet i Hausmannsgate.

Hybelboerne ble evakuert av politiet.

All trafikk i området stoppet opp og verken trikk, buss eller biler kom forbi det travle krysset Hausmannsgate og Storgata.

Passasjerer ombord i trikker og busser måtte ta beina fatt fordi ingen kom av flekken. Trafikken sto i alle retninger.

Brannen ser ut til å være under kontroll, og det er ikke meldt om personskader, ifølge politiet.

Taket brant opp


Brannen startet på taket av Anker Hotell. Takpapp og isopor var lagt over et betongtak på 250 kvadratmeter. Bygningen er ikke skadet innvendig.

- Det brant i tjærepapp og isopor, sier underbrannmester Odd Aare.

Flere propanbeholdere ble kraftig varmet opp på grunn av brannen. Varmen førte til at ventilene på beholderne ble ødelagt, slik de skal når beholderen blir oppvarmet, og propangassen ble sluppet ut i brannområdet.

- Propangass brenner, sier Aare.

I begynnelsen av mars måtte flere beboere i Anker Studentboliger evakueres etter en ulmebrann i en av leilighetene.

SORT RØYK</B> veltet opp i Oslo sentrum i dag. Trafikken stoppet helt opp i de nærmeste gatene.