Kaos etter snøfall i Oslo

Snøen lavet ned i Oslo i formiddag. Det førte til flere trafikkuhell, og morgenrushet varte nesten to timer lengre enn vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært seks trafikkuhell i Oslo i dag. Heldigvis var ingen av dem alvorlige. Et par personer er brakt til Legevakta for sjekk, sier operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

I tillegg gikk trafikken sakte til langt utpå dagen.

- Morgenrushet var relativt normalt. Men det holdt seg til rundt klokka 11 i formiddag. Til vanlig pleier det være slutt rundt klokka 09.30, sier vaktoperatør Geir Jordahl ved Vegtrafikksentralen.

- Det var glatt og slapsete i dag tidlig. Det skal også bli minusgrader i natt, men det er ikke ventet mer snø, sier han.

Ikke mer snø

Det bekrefter også meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center.

- Jeg tror ikke det blir mer snø de neste dagene. Det blir stort sett mildt framover. Men i slutten av neste uke er det mulighet for at det vil snø igjen, sier han.

Det er bare to dager siden det sist falt snø i Oslo. Men da var det snakk om små menger. Hvor mange centimeter snø som falt i løpet av formiddagen blir ikke klart for i morgen. Men værobservatør Bernt Lie har foretatt egne målingen på Dønski i Bærum.

20 cm

- Det er 20 centimeter økning i snødybden siden i morges. Vi må noen år tilbake for å finne en like stor økning fra en dag til en annen. Dette er en av det tøffeste snøfallene i februar noen sinne, sier Lie.

- Mellom 19. og 20 februar i fjor økte snømengden med 17 centimeter. Men den største økningen på flatmark i Osloområdet i februar kom trolig mellom 18. og 19. februar i 1997. Da økte mengden med 28 centimeter, sier han.

For bortskjemte osloborgere som fikk snøsjokk da de åpnet utgangsdøra i morges: I natt var det 33 minusgrader på Finnmarksvidda.