Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos etter storbrann på Heathrow

LONDON (NTB-AP-Reuters): Terminal 1 på Heathrow flyplass i London var tildels utbrent i dag etter at det brøt ut brann tidlig i morges. Ingen ble skadd, men det var kaos i flytrafikken til og fra London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 British Airways' formiddagsfly fra Oslo ble kansellert og passasjerene blir ombooket til andre selskaper, opplyser BA til NTB.

  SAS-flyene, som bruker terminal 3, går foreløpig til Southampton, 45 minutter fra London, mens Braathens fly til London-Gatwick foreløpig ikke er berørt.

Evakuert

Terminal 1, som brukes mest av British Airways til innenlandske og europeiske ruter, ble evakuert da brannen brøt ut litt før klokka 05 i en Burger King-restaurant i terminalen. Brannen var under kontroll to og en halv time etter at den brøt ut.

  Opp til 70 brannmenn ble satt inn i kampen mot flammene, som ifølge vitner var over 20 meter høye. Brannen spredte seg raskt gjennom hele bygningen.

Utbrent

Vitner fortalte at flammer og røyk sto opp gjennom taket på bygningen. Hele restaurant-etasjen i terminalen skal være utbrent, og et vitne fortalte hvordan brannen spredte seg med lynets hastighet gjennom en rekke butikker. Han sa at evakueringen av de ansatte hadde vært kaotisk.

  Alle British Airways' europeiske og innenlandske ruter fra Heathrow fram til klokka 15.00 ble kansellert, og innkommende fly ble omdirigert til andre flyplasser. To av flyplassens andre tre terminaler ble også stengt, men gjenåpnet etter noen timer.

  Brannen fører til forsinkelser for flyruter over hele Storbritannia.

  Det dannet seg fort en åtte kilometer lang bilkø da motorveien M4 til flyplassen ble stengt. Køene forplantet seg videre til ringveien rundt London, M

2

5.

Europas største

Heathrow, 25 km vest for London, har flere internasjonale passasjerer enn noen annen flyplass i verden. I fjor benyttet 57 millioner mennesker seg av de fire terminalene i flyplassen, som er Europas største.

  Terminal 1 brukes også av South African Airways og israelske El Al. Bare terminal 4, som brukes til interkontinentale ruter, ble ikke stengt i dag, men det var ventet forsinkelser utover hele dagen.

  På en vanlig fredag er det om lag 170 000 reisende gjennom Heathrow. Om lag halvparten bruker terminal 1.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!