Bursdagsinvitasjon gikk viralt:

Kaos etter TikTok-video

Rundt 150 mennesker ble arrestert etter at en bursdagsinvitasjon på TikTok ble spredt som ild i tørt gress på sosiale medier.

BURSDAG: Rundt 2500 skal ha vært til stede for å feire bursdagen til en kjent Tiktok-influenser på Huntington Beach i USA. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tusenvis av mennesker skal ha samlet seg i gatene nær Huntington Beach i California lørdag 22. mai, etter at en kjent influencer spredde en bursdagsinvitasjon på TikTok.

Hendelsen skal ha ført til at publikum vandaliserte butikker og kastet både fyrverkeri, steiner og flasker mot politiet, ifølge The Independent.

- Den første menneskemengden på stranda vokste raskt i størrelse og flyttet seg til sentrum hvor det ble anslått til å være over 2500 mennesker, ifølge en uttalelse av Huntington Beach Police Department.

En tenåring ved navn Adrian skal ha lastet opp en video på den populære videodelingsappen TikTok, hvor han inviterte folk til en bålfest nær badevaktstasjon 13 i Huntington Beach State Park.

I invitasjonen skal han ha skrevet "BYOE - Bring your own everything", som på norsk betyr: «Ta med deg alt».

Førte til store ødeleggelser

Videoen, som nå er slettet fra kontoen, rakk å bli sett av millioner, og emneknaggen «AdriansKickBack» fikk mer enn 234 millioner visninger på TikTok på kort tid.

Selv om invitasjonen seinere ble slettet, førte det til at tusenvis av mennesker møtte opp til festen, noen til og med fra andre stater, skriver The Independent videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer