Kaos for Bernie-tilhengere på nominasjonsmøte i Iowa: - Vi mistet folk som gikk hjem

- Vi er i Iowa som har tre millioner mennesker og 21 millioner griser, og folk kommer hit og rekker opp hånda.

MISTET FOLK: Allerede før den politiske hestehandelen om å trekke til seg de ubestemte O'Malley-tilhengerne og de ubestemte, mener flere av Bernie Sanders' tilhengere at de mistet stemmer ett de første tellingene. - Mange er på nominasjonsmøter for første gang og har misforstått, sier Erich Gauker (i midten) til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MISTET FOLK: Allerede før den politiske hestehandelen om å trekke til seg de ubestemte O'Malley-tilhengerne og de ubestemte, mener flere av Bernie Sanders' tilhengere at de mistet stemmer ett de første tellingene. - Mange er på nominasjonsmøter for første gang og har misforstått, sier Erich Gauker (i midten) til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DES MOINES, IOWA (Dagbladet): - Dette er mer publikumskontroll enn et valg, sier advokat Jeffrey D. Goetz til Dagbladet.

Han er leder for Demokratenes nominasjonsmøte i valgkrets 62 i Polk-fylket i Des Moines i Iowa.

Aldri sett så mange her Klokka 19.00 i mandag kveld startet nominasjonsmøtene på tvers av delstaten. Klokka har slått ni, og et titalls personer står fortsatt i kø for å fylle ut innmeldingsskjermaene til de respektive partiene. Når klokka slår 19.00 må Goetz konstatere at de ikke har helt kontroll.

- Folk melder seg fortsatt inn. Vi må gi dem noen minutter til. Jeg tror vi er godt over 800. Jeg har aldri sett så mange her, eklærer han over mikrofonen mens svetten drypper fra pannen.

Overalt småprater folk. Goetz og hans team på omtrent 20 frivillige funksjonærer har forsøkt å samle Hillary Clinton-tilhengere på den ene siden av gymsalen, og Bernie Sanders-tilhengere på den andre. I midten et sted sitter de få titalls menneskene som har bestemt seg for tredjekandidaten Martin O'Malley. Likevel må godt over halvparten stå på parketten i gymsalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer