Kaos før fransk nedstenging

Folk hamstrer både mat og yogamatter.

KAOS: Ved midnatt startet nedstengingen i Frankrike, som skal vare til minst 1. desember. I timene før nedstengingen ble det meldt om rekordstore køer på motorveiene, blant annet ut fra Paris, ifølge BBC. Foto: Twitter / Peter Yeung Vis mer
Publisert

Ved midnatt startet nedstengingen i Frankrike, som skal vare til minst 1. desember.

I timene før nedstengingen ble det meldt om rekordstore køer på motorveiene, blant annet ut fra Paris, ifølge BBC.

Køene skal til sammen ha vært opp imot 700 kilometer lange, ifølge lokale medier, som også skriver at mange franskmenn forlot sine små leiligheter i byen for å heller tilbringe nedstengingen på landsbyen.

Også butikker landet rundt var i går fulle av kunder som hamstret basisvarer som dopapir og pasta i timene før coronanedstengningen i Frankrike, ifølge NTB.

NÅ: Frankrike har for første gang registrert over 30.000 nye coronatilfeller på et døgn. Det siste døgnet er det registrert 30.621 nye tilfeller. Vis mer

Hamstrer før lockdown

Nedstengningen gjør at jobbing fra hjemmekontor blir normalen, slik situasjonen var også under den første nedstengningen tidligere i år.

Elektronikkprodukter og blekk til skrivere var derfor andre varer som gikk unna torsdag. Mange sportsbutikker var utsolgt for yogamatter.

- Jeg hamstrer, siden vi ikke vet når dette vil være over, sier Catherine Debeaupuis, som gjorde innkjøp i en elektronikkbutikk i sentrum av Paris.

Frisørsalonger måtte avvise kunder.

I tillegg var det mange franskmenn som gikk ut, og tok det som trolig blir deres siste sosiale drink ute på en stund.

LOCKDOWN: Frankrike innfører ny lockdown som følge av coronaviruset. Vis mer

Smitterekorder på rekke og rad

I underkant av 33 millioner mennesker fulgte president Emmanuel Macrons kunngjøring onsdag om å stenge ned landet. Da hadde han fem dager i forveien sagt at det var for tidlig å vurdere nedstengningstiltak.

I talen sa presidenten at landets sykehus snart kommer til å bli oversvømmet av et virus som sprer seg med en hastighet som selv ikke de mest pessimistiske kunne se for seg.

Torsdagens coronastatistikk viste 47 637 nye smittetilfeller den siste 24-timersperioden og 235 coronarelaterte dødsfall.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer