Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos for Quart

Bakrus med indre krangel og milionunderskudd Quart-festivalen i Kristiansand har vært solskinnshistorien i den norske festival-floraen. Nå velter imidlertid de mørke skyene innover Quart. I festivalbyen er krangelen i full gang etter at ubetalte regninger på cirka en million kroner har dukket opp etter årets festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Festivalsjef Toffen Gunnufsen er dyktig når det gjelder artister, men resten av festivalen bør han holde seg unna, uttaler Sven Arne Thuestad.

Thuestad er styreleder i Quinten AS, som har vært Quart-festivalens økonomisk støtteselskap de siste to årene.

- Årets festival solgte billetter for 500 000 kroner mer enn budsjettert. Da opplever jeg det underskuddet festivalen nå sitter med som ganske utrolig, sier Thuestad. Så seint som 8. juli kunne Quart-ledelsen fortelle at årets festival hadde gått 400 000 kroner i pluss. Etter at alle regningene er talt opp viser det seg at det reelle resultatet er et underskudd på én million kroner .

Konkurs

Quart-general Toffen Gunnufsen innser alvoret i situasjonen.

- Vi klarer ikke å betjene våre kreditorer. Derfor har vi overlatt hele vårt økonomiske uføre til en advokat, forklarer han.

Det er advokat Øystein Krabberød som har fått i oppgave å løse Quart-festivalens milliongjeld.

- Det er et betydelig behov for å rydde opp. Hvis ikke risikerer hele festivalen å gå konkurs, sier Krabberød. Han må belage seg på å gå i forhandlinger med mellom 50 og 100 bedrifter som Quart skylder penger.

Festivalen i fare

Toffen Gunnufsen har tro på at man vil komme fram til en løsning, men er slett ikke sikker.

- Vi er inne i en meget alvorlig økonomisk situasjon. Selv om vi er i gang med å skaffe nye investorer og refinansiere hele festivalen, står helt klart neste års festival i fare, poengterer han.

Gunnufsen tar selvkritikk på driften og gjennomføringen av festivalen.

- Vi er proffe til å booke band, men ganske uproffe på andre områder, sier Gunnufsen. Årets utgave av festivalen er den desidert mest suksessfulle så langt i festivalens historie med 25 000 publikummere.

Per i dag er det ingen som kan svare på om den får en oppfølger neste år.