Kaos i Hongkong

Hongkong utsetter høring av ny lov etter demonstrasjoner.

SE LIVE: innbyggerne i Hongkong demonstrerer mot et lovforslag som gjør det mulig å utlevere mistenkte i straffesaker til i Kina. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis demonstrerte onsdag i Hongkong i protest mot loven som muliggjør utlevering til Kina. Den politiske ledelsen utsetter nå den planlagte høringen.

Allerede tidlig onsdag morgen sto trafikken fast på hovedfartsårene, og i sentrum hersket det kaos i gatene etter at protestaksjonene var i gang i Hongkong.

Demonstrantene hadde som varslet omringet lokalene til den lovgivende forsamlingen, der forslaget om den omstridte lovendringen behandles onsdag. Forsamlingen inne i bygningen domineres av Kina-vennlige medlemmer.

Klokka 8 lokal tid hadde flere tusen demonstranter sørget for å fylle og blokkere hovedveiene foran lokalene der den andre høringen av lovforslaget skulle i gang.

Så kom meldingen om at høringen av den kontroversielle lovendringen er utsatt. Den lovgivende forsamlingen kunngjorde bare at høringen vil bli holdt en annen dag, ikke hvilken dato som er aktuell.

Lar seg ikke rikke

Lovendringen gjør det mulig å utlevere mistenkte i straffesaker til i Kina. Mange har ytret bekymring for at endringen i praksis vil bety å åpne for å utlevere politiske aktivister og sende Beijings meningsmotstandere i hendene på et lukket kinesisk rettsvesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer