Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos i Kollen. Arrangøren: - Vi er nødt til å gjøre noe

Arrangøren sier at antallet mennesker i marka og alkoholen er en utfordring på dager som denne.

FARLIG: En mann står bakpå den fullastede t-banen ned fra Holmenkollen. På Ris blir han stoppet av politiet. Video: 2400@db.noVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arrangørene av Holmenkollen skifestival sier de er nødt til å ta grep etter at dagens arrangement endte i komplett kaos.

Store menneskemengder, fyll og trengsel førte til kaos og panikk blant folk etter arrangementet.

En person er alvorlig skadd etter å ha fått strøm i seg på Voksenlia T-banestasjon. Seks andre personer ble sendt til legevakt for sjekk etter å ha fått strøm i seg.

Kommunikasjonssjef for Holmenkollen skifestival, Emilie Nordskar. Foto: Magnus Nyløkken
Kommunikasjonssjef for Holmenkollen skifestival, Emilie Nordskar. Foto: Magnus Nyløkken Vis mer

100 000 mennesker

- Vi hadde forberedt oss på rundt 100 000 mennesker i løpet av lørdag og søndag, men det kan se ut som det har vært 100 000 mennesker her bare i dag, sier kommunikasjonssjef for Holmenkollen skifestival, Emilie Nordskar til Dagbladet.

Hun viser til at de på forhånd hadde gjort tiltak for å påse at sikkerheten ble ivaretatt, men at alle menneskene ute i marka er en utfordring.

- Inne på arenaen løser folk billett og det er tilrettelagt for publikum. I skogen er det gratis for publikum og det er vanskelig for oss og for politiet å ha samme kontrollen, sier Nordskar.

- Alkohol en utfordring

Søndag arrangeres tremila for kvinner og hopp for både kvinner og menn. Nordskar sier forventer ikke samme kaos i morgen.

- Søndag er en helt annen type dag. Søndag er det mange familier her, mens lørdagen er den store festdagen, sier hun og innrømmer at alkoholen er en utfordring for arrangørene.

- De siste åra har vi jobbet med å dempe festen i marka. Vi har jobbet med offentlige etater, politi og organisasjonen «av-og-til». Det fungerte godt i fjor, men i år har vi hatt enda større folkemengder.

Nordskar er skuffet over at folk ikke følger politiets råd.

- Vi syns dette er synd, og vi er skuffet over publikum som ikke gjør det politiet sier. Vi er nødt til å gjøre noe. Det er synd at en så stor idrettsdag komme i skyggen av dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!