Kaos i Nepal da bru kollapset

Minst 15 omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 personer er bekreftet omkommet og over hundre er savnet etter at ei hengebru kollapset vest i Nepal tirsdag, opplyser politiet.

Nær 400 personer befant seg på brua da opphenget ga etter og brua falt ned. Elva under har sterk strøm, men enkelte greide likevel å svømme i land etter at de falt.

Da natten falt på hadde redningsmannskaper funnet 15 omkomne, mens 32 alvorlig skadde var blitt fløyet til sykehus i mer utviklede områder av landet, sier polititjenestemannen Dipendra Chetri.

Blant ulykkesofrene er fire barn og sju kvinner, ifølge Chetri.

Over 100 savnet

Ulykken skjedde ved landsbyen Chhinchu, som ligger i et avsidesliggende område om lag 320 kilometer vest for hovedstaden Katmandu. Menneskene på brua var på vei til en religiøs fest da den kollapset.

Opplysningene om hvor mange som er savnet varierer, men politimenn opplyser at opptil 200 personer kan være savnet, og at dødstallet kan stige til over 100.

- Det er vanskelig å si hvor mange som er savnet. Det beste anslaget jeg kan gi, er at over 100 er savnet, sier politimannen Purushottam Khatri.


Ingen oversikt

Flere av landsbyene i nærheten hadde tirsdag ennå ikke gitt politiet oversikt over savnede personer, og politifolk sier at mange kan ha greid å svømme i sikkerhet og gått hjem ute å si ifra til politiet.

MANGE DREPT:  Minst 15 personer er bekreftet omkommet og over hundre er savnet etter at ei hengebru kollapset vest i Nepal. Foto: EPA/Scanpix
MANGE DREPT: Minst 15 personer er bekreftet omkommet og over hundre er savnet etter at ei hengebru kollapset vest i Nepal. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Redningsfolk både fra hæren og politiet er sendt til ulykkesstedet i et forsøk på å finne overlevende.

Dårlig vedlikeholdte bruer er et problem i fjerntliggende deler av det fjellrike Nepal, der det ofte ikke finnes veier og innbyggerne er avhengige av å kunne ta seg over de mange elvene til fots.
(NTB)