Kaos i togtrafikken etter uvær i Sør-Norge

Det meste av togtrafikken sør for Trondheim var lørdag formiddag innstilt på grunn av uværet som feide over store deler av Sør-Norge natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det eneste togstrekningen som gikk tilnærmet normalt da trafikken ble satt i gang lørdag morgen, var flytoget, men det kjørte med redusert hastighet på grunn av faren for fremmedlegemer i sporet. Ved 8-tiden ble trafikken mellom Lillehammer og Skien gjenopptatt. Også lokaltogene mellom Eidsvoll og Kongsvinger gikk som de skulle.

Ifølge Jernbaneverket må passasjerene forberede seg på at resten av togtrafikken neppe vil gå som normalt før et godt stykke ut på lørdag formiddag.

Gjøvikbanen er stengt inntil videre. Østfoldbanen fra Ski og sørover er foreløpig stengt fram til klokken 12. Det går heller ingen tog mellom Lillehammer og Trondheim med det første.

- Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å rydde nedblåste trær fra toglinjene. I tillegg er flere signalanlegg satt ut av spill på grunn av lokale strømbrudd, opplyser informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Mange tusen husstander i Trøndelag og på Østlandet har vært uten strøm og eller telefon etter uværet. Østfold, Hedmark og deler av Romerike er hardest rammet.

Politiet hadde lørdag morgen ikke fått melding om noen alvorlige ulykker til tross for utallige meldinger om nedblåste trær, inkludert juletrær.

Meteorologisk institutt melder at vinden på Østlandet ventes å avta i løpet lørdag formiddag.

Gjøvikbanen, Østfoldbanen og Dovrebanen mellom Lillehammer og Dombås er alle mer eller mindre stengt inntil videre. Det er også store problemer i Gudbrandsdalen. Sørlandsbanen er stengt ved Moi etter at en bil kjørte av veien og ned på skinnegangen natt til lørdag.

NTB