Kaos i togtrafikken på Østlandet

Flere tog som skal passere knutepunktet Skøyen stasjon i Oslo har stått bom stille i morges. Årsaken er en jordfeil som trolig er utløst av det dårlige været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere tusen passasjerer er rammet av feilen som vil føre til forsinkelser i NSB-systemet utover dagen i dag. NSB frykter at forsinkelsene kan spre seg til andre toglinjer utover landet.

- Jeg har ikke oversikt over hvor mange tog som er berørt av feilen, men noen av togene har begynt å kjøre igjen. Det sier informasjonsvakt i NSB Preben Colstrup. Han sitter selv på et av togene som er rammet ved Skøyen stasjon.

Leter etter feilen

- Togstansen skyldes en kortslutning i en drivmaskin, noe som har ført til at sikringsanlegget er lammet. Det er vannet som har regnet ned som har skylden for dette, sier informasjonsdirektør i Jernbaneverket Svein Horrisland til Dagbladet.no.

Han opplyser at trafikken er rammet i begge retninger. Jernbaneverket forsøker å få fram noen tog med begrenset togframføring. - Skøyen stasjon er veldig sentral i jernbanenettet, slik at mange tog blir rammet av denne feilen, sier Horrisland.

Jernbaneverkets folk arbeider på spreng med å lokalisere feilen, og få den repartert.

Flere feil

Det var ikke bare på Skøyen stasjon det var problemer i dag. Et lokomotiv på Østfoldbanen fikk revet av strømavtageren og stanset all trafikk i det ene sporet. På Østre linje i Østfold var togene forsinket som en følge av ustabil strømforsyning på grunn av regnet, melder NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer