Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos i trafikken på Østlandet

Fortsatt problemer med togtrafikken, fem timer etter feilen ble meldt.

KØ: Det var store forsinkelser på E6 fredag ettermiddag. Bildet er fra E6 Hellerudsletta . Foto: Hilde Schjerve/Dagbladet
KØ: Det var store forsinkelser på E6 fredag ettermiddag. Bildet er fra E6 Hellerudsletta . Foto: Hilde Schjerve/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De som skulle ut av Oslo fredag ettermiddag fikk en dårlig start på helgen. Det var kaos på veiene, og på E6 nordover stod det bom stille.

- Rushtrafikken har startet veldig tidlig. Vi har ikke meldinger om noe annet enn at det rett og slett er mye trafikk, sa trafikkoperatør Thale Eikeset til Romerikets Blad fredag ettermiddag.

Ved 19.30-tiden fredag kveld opplyser politidistrikt øst, at køen begynner å løse seg opp.

- Vi har ikke noen pågående oppdrag langs E6 og det ser vesentlig bedre ut nå med tanke på køen, sier operasjonsleder Erik Loe.

Tildigere i ettermiddag opplyste politiet om en bilberging på E6 ved avkjøringen til Vassum.

TRAFIKK: Det er mye trafikk på veiene ut av Oslo. Foto: Statens Vegvesen.
TRAFIKK: Det er mye trafikk på veiene ut av Oslo. Foto: Statens Vegvesen. Vis mer

Ved klokka 18.30 skrev vegtrafikksentralen på Twitter at på E6 mellom Tangerudkrysset og Hvamkrysset var venstre felt sperret i retning mot Gardermoen på grunn av stanset kjøretøy.

Det er fortsatt noe kø i dette området.

- Riksvei 4 kan være et alternativ ut av byen, men det kommer jo litt an på hvor man skal, uttalte Tone Stoken ved Vegtrafikksentralen, tidligere fredag.

Hun hadde da noen enkle tips å komme med:

- Ha tålmodighet, avpass farten og kjør etter forholdene.

Det har også vært problemer i togtrafikken etter feil ved en sporveksel ved Skøyen. Det fører til innstillinger og forsinkelser i togtrafikken i Oslo i ettermiddagsrushet.

Feilen ble meldt ved 16.30-tiden fredag. Fem timer senere var problemene fortsatt ikke rettet.

Bane Nor opplyser at det jobbes med å rette feilen, men de vet ikke hvor lang tid det vil ta. De varsler at de vil komme med en ny prognose for dette klokka 23.

Ifølge Aftenposten er 13 strekninger rammet av feilen.

Saken oppdateres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!