Kaos i Trump-leiren: Spekulasjoner rundt toppmøte og hevngjerrig svigersønn

Amerikansk avis spekulerer i om Trumps svigersønn fikk sparket rådgiver som hevn.

SPARKET: Her står Donald Trump sammen med med mannen han sparket forrige fredag, Chris Christie. Nå spekuleres det på om Trumps svigersønn hadde en finger med i spillet. Foto: Mike Stone / Reuters / NTB Scanpix
SPARKET: Her står Donald Trump sammen med med mannen han sparket forrige fredag, Chris Christie. Nå spekuleres det på om Trumps svigersønn hadde en finger med i spillet. Foto: Mike Stone / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Donald Trump vant det amerikanske presidentvalget, har det vært full forvirring rundt møtet med den japanske statsministeren og hvem som skal få hvilke roller i administrasjonen. I tillegg spekuleres det på om Trumps svigersønn hadde en finger med i spillet da en rådgiver i Trump-staben fikk sparken.

I natt var det klart for Trumps møte med Japans statsminister, Shinzo Abe, i New York. Men japanske myndigheter sa at det, dagen før møtet, ikke var sikkert hvor og når de skulle møtes, hvem som var invitert, eller hvem i Trump-leiren de skulle ringe for å få svar. Noe som er veldig uvanlig for et slikt toppmøte i USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Forvirring

Tidligere har utenriksdepartementet brukt å planlegge slike møter og fastsatt logistikk- og protokolldetaljer lang tid i forveien. Men i går sa amerikanske og japanske myndigheter at departementet ikke var involvert i planleggingen.

- Så vidt jeg vet, har Trump verken kontaktet oss for å diskutere overgangen til Det hvite hus eller møter med toppledere i utlandet, sier talsmann for departementet, John Kirby, til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer