Kaos-kameratene Obama og Erdogan

USA har endelig fått Tyrkia med seg i krigen mot IS. Men et aktivt Tyrkia kan lett føre til enda mer kaos i regionen.

SIER FRA: Kurdere i Erbil i kurdisk Irak demonstrerer til støtte for PKK, og mot regjeringen i Tyrkia. Foto: Bram Janssen / AP / NTB Scanpix
SIER FRA: Kurdere i Erbil i kurdisk Irak demonstrerer til støtte for PKK, og mot regjeringen i Tyrkia. Foto: Bram Janssen / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skulle en storstilt terroraksjon til for å dra Tyrkia inn i krigen mot Den islamske stat, IS. Men terrorangrepet mot kulturhuset i Suruc for ei uke siden, der 30 mennesker ble drept, har allerede endret alliansene og spillet i krigen mot IS.

Det første som skjedde var at Tyrkia åpnet opp for at USA får bruke tyrkiske baser i Tyrkia i sin luft-krig mot IS rett over grensa til Syria og Irak. Det neste som skjedde var at Tyrkia gikk direkte inn i krigen med å bombe IS-mål i Syria og Irak, som hevn for terrorangrepet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer