Kaos kan ende i 10 000 telefonsamtaler

Kristiansand flørter med frekk finte, men regjeringen har reserveplanen klar: Det hele kan ende med at statsforvalteren på Agder instrueres om å ringe alle med stemmerett i Søgne og Songdalen, blir Dagbladet fortalt.

BRÅK: Senterpartiet vant fram, og det blir folkeavstemning om sammenslåing i Kristiansand. Statsminister Jonas Gahr Støre får stadig mer støy i fanget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRÅK: Senterpartiet vant fram, og det blir folkeavstemning om sammenslåing i Kristiansand. Statsminister Jonas Gahr Støre får stadig mer støy i fanget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i går fortelle at regjeringen ikke kommer til å vektlegge resultatet av en eventuell folkeavstemning i hele Kristiansand.

Fra før er det kjent at regjeringen vil ha folkeavstemning om kommunestruktur i de gamle kommunene Søgne og Songdalen, noe Agder Ap er sterkt imot.

Kan ikke tvinges

Det er Kristiansand kommune, hvor det politiske flertallet ikke ønsker å la Søgne og Songdalen bryte ut, som får i oppdrag å avholde folkeavstemningen.

- Det er riktig at Kristiansand ikke kan tvinges til å arrangere en avstemning, sier kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) til Dagbladet.

Han vedgår også at Kristiansand kommune i teorien står fritt til å velge å holde en folkeavstemning i hele kommunen. Det er nærmest utenkelig at en slik avstemning vil ende med noe annet enn nei til løsrivelse. Det bor 80 000 mennesker i gamle Kristiansand - i underkant av 20 000 i Søgne og Songdalen.

Mulig løsning: 10 000 samtaler

Dagbladet er kjent med hvilke løsninger regjeringen nå vurderer dersom politikerne i Kristiansand ikke gjennomfører en egen folkeavstemning i de to gamle nabokommunene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer