Kaos, kjefting og 11-timersdager

Arbeidstilsynet har avdekket kaotiske forhold, stress, kjefting og manglende overtidsbetaling på Oslo Plaza.

KAOS PÅ KJØKKENET: Kaotiske forhold, stress, kjefting og roping mellom oppvasken og servitører. Det er konklusjonen til Arbeidstilsynet etter at de har ført tilsyn hos Norges mest kjente hotell Radisson Blu Plaza Hotel, bedre kjent som Oslo Plaza. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET
KAOS PÅ KJØKKENET: Kaotiske forhold, stress, kjefting og roping mellom oppvasken og servitører. Det er konklusjonen til Arbeidstilsynet etter at de har ført tilsyn hos Norges mest kjente hotell Radisson Blu Plaza Hotel, bedre kjent som Oslo Plaza. Foto: AGNETE BRUN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kaotiske forhold, stress, kjefting og roping mellom oppvasken og servitører. Det er konklusjonen til Arbeidstilsynet etter at de har ført tilsyn hos Norges mest kjente hotell Radisson Blu Plaza Hotel, bedre kjent som Oslo Plaza.

Arbeidstilsynet har valgt å fokusere på oppvaskavdelingen til hotellet, og under tilsynet har de avdekket en rekke brudd på arbeidsmiljøloven, blant annet for lange arbeidsdager, brudd på overtidsbestemmelser og usikkert arbeidsmiljø.

- Krangler og kjefter Arbeidet på oppvasken blir beskrevet som «kaotisk». De skriver at det er «meget trangt ved båndet slik at traller med skitt oppvask lett kan forurense ren oppvask». Spesielt når det er travelt blir det kaos i oppvaskavdelingen:

«Bytte av traller, dunker for søppel etc. fører ofte til uoverensstemmelser/konflikter i form av krangling/kjefting mellom ansatte i oppvaskavdelingen og servitørene», skriver Arbeidstilsynet.

Bryter loven På kjøkkenet har Arbeidstilsynet funnet en rekke brudd på arbeidsmiljøloven. I rapporten har de tatt utgangspunktet i tre ansatte, for å vise hvordan hotellet bryter arbeidstidsbestemmelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer