Kaos med flytoget

OSLO S/FLYTOGET (Dagbladet :på nettet): Dagbladet: på nettet skulle teste flytoget. Rot, forvirrede Oslo S-ansatte og feilinformassjon gjorde at toget forlot perrongen uten oss. Da vi kom oss med et seinere tog, var det så godt som tomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kom til Oslo S ved 17-tiden i ettermiddag. Det første vi gjorde var å henvende oss i informasjonen, late som om vi var vanlige togreisene, og spurte når det første flytoget gikk.

- Rundt 18.30, fikk vi beskjed om. Vanligvis går det flere flytog i timen, men grunnet åpningsseremonien av Gardermoen, som begynte på Oslo S, var togene innstilt.

Klokka 17.50 gikk vi bort for å ta en titt på flytoget. Da opplyste den ene konduktøren at de neste togene gikk 18.00 og 18.20.

Siden det ikke selges billetter på toget, måtte vi opp på stasjonsområdet og stå i kø for å kjøpe billetter.

Men da det var vår tur, fikk vi beskjed om at billetter kun selges nede på perrongen.

- Første rulletrapp, sa damen. Det førte oss ned til togsporet igjen, men det eneste som var i sikte var flytoget som gjorde seg klart til å reise. Vi løp opp igjen, fikk beskjed om hvilken rulletrapp vi måtte ned, og lette etter billettluka. Den var godt gjemt rundt et hjørne.

- Du må stemple den på perrongen, sa billettselgeren.

Vi kom ut døra tidsnok til å se at toget putret ut fra stasjonen. Det spilte egentlig liten rolle, for det var ingen stempleautomater på perrongen der vi sto.

-Nei, vi måtte bytte spor i dag, sa flytogvertinnen, før hun rev billetten i to.

Lyspunktet var at 18.30-toget ikke var mer enn sju sekunder for seint ute. Og dessuten hadde vi godt med plass:

Bare 4-5 passasjerer reiste med toget, som har 175 sitteplasser.

TOMT: Ingen grunn til å klage på plassmangel på flytoget - når vi først kom oss med.