Kaos og død på glatt føre

To personer omkom, og det var en rekke trafikkuhell da det falt enorme snømengder i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Vegvesenet jobbet på spreng for å holde veiene rene, skjedde det en rekke sammenstøt og utforkjøringer på det glatte og farlige føret.

  • I Oppegård i Akershus omkom en mann i en frontkollisjon med en annen personbil like før klokka 14 går ettermiddag. Årsaken til ulykka er ukjent.
  • En kvinne (26) døde og en jevnaldrende kvinne ble alvorlig skadd da en personbil og en varebil støtte sammen front mot front ved Geisvika sør for Bjerkvik i Nordland ved 18.30-tida. Kvinnene satt i personbilen. Sjåføren av varebilen kom fra det uten skader. Det var tett snøvær og dårlig sikt. Kvinnene måtte skjæres ut av bilen. Den overlevende damen ble fraktet til sykehus i Narvik.
  • Ved 17-tida kolliderte en personbil med en traktor utenfor Rissa sentrum i Sør-Trøndelag. Den kvinnelige sjåføren av personbilen måtte skjæres ut av bilen, og ble fraktet i helikopter til sykehus med bruddskader.
  • På riksvei 41 ved Flakksvann i Birkenes i Aust-Agder ble en dansk gutt (15) alvorlig skadd i en kollisjon mellom to biler ved 17.45-tida. Også hans mor og to brødre ble brakt til sykehuset etter sammenstøtet. Det var glatte veier.
  • På Olav Kyrres plass i Oslo kolliderte en personbil med en buss i går ettermiddag. Den mannlige føreren av personbilen måtte skjæres løs, og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Det var også fem andre trafikkuhell i hovedstaden i går ettermiddag og kveld.

- Med de voldsomme snømengdene som har kommet, har det vært vanskelig for brøytemannskapene å holde veiene rene, og det har vært vanskelige kjøreforhold over hele Østlandet. Nå begynner det å snø mer i Nord-Norge også, med en del stengte veier, sier Nina Williamson, vaktoperatør ved veimeldingssentralen.

SAMMENSTØT: En buss og en personbil kolliderte ved Olav Kyrres plass på Drammensveien i Oslo.