Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos og glede i Kiev

Det er full jubel og det totale kaos i sentrum av Kiev etter høyesteretts avgjørelse om at det ukrainske valget 21. november skal annulleres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av mennesker strømmet fredag kveld til Uavhengighetsplassen, som i snart to uker har vært bastionen for opposisjonen som har kjempet til støtte for presidentkandidaten Viktor Jusjtsjenko.

Det tutes i bilhorn og ropes til støtte for Jusjtsjenko. Folk strømmer til, rapporterer NTBs utsendte fra Uavhengighetsplassen.

Alle ventet fredag kveld på at Jusjtsjenko skulle vise seg på den store scenen som er satt opp på plassen i sentrum av Kiev.

Opposisjonen - med sine oransje flagg og effekter - har i snart to uker hevdet at valgfusk førte til at statsminister Viktor Janukovitsj ble erklært som vinner av andre valgomgang 21. november. De har nektet å gi opp kravet om annullering av valget.

Selv om høyesteretts avgjørelse om omvalg mellom de samme kandidatene blir regnet som en seier, var opposisjonens krav at retten skulle godkjenne resultatet av den første valgomgangen, der Jusjtsjenko fikk flest stemmer. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media