Kaos og tautrekking rundt kongeparet

Kongeparet trodde knapt sine egne øyne da japanske sikkerhetsvakter plutselig satte opp en tausperring like ved dem i en fornøyelsespark utenfor Nagasaki i Japan i dag. Tausperringen skulle hindre norske fotografer i å ta bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det utspant seg den rene krigen mellom japanske sikkerhetsvakter og norske pressefolk under besøket i fornøyelsesparken Huis den Bosch.

Da representanter fra norsk UD og den norske ambassaden ble enige om et bestemt punkt der kongeparet skulle stoppe for å bli fotografert, grep japanske sikkerhetsvakter inn med tau for å skille kongeparet fra norsk presse.

Episoden er bare en av mange under statsbesøket, der hundrevis av japanske fotografer har kjempet mot en gruppe på seks norske fotografer om de beste plassene.

De seks norske fotografene har hele tiden måtte kjempe for sine posisjoner blant myldrende japanere, og i dag rant begeret over for den norske gruppen.

Ved hjelp av byråsjef Asbjørn Braanaas i Utenriksdepartementet og journalist Roger Øversveen i Norsk Ukeblad, endte kampen for en gangs skyld 1 - 0 til Norge, og et forundret, men smilende kongepar kunne ta oppstilling til fotografering på avtalt sted. (NTB)