<strong>- FOLK KLARER IKKE TA HENSYN:</strong> Agder-politiet har meldt om ni trafikkhendelser på fire timer. Foto: Torstein Nygaard&nbsp;
- FOLK KLARER IKKE TA HENSYN: Agder-politiet har meldt om ni trafikkhendelser på fire timer. Foto: Torstein Nygaard  Vis mer

Trafikk-kaos

Kaos på Sørlandet: - Det er som om folk ikke klarer å ta hensyn til været

Dårlig sikt og glatte veier. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Har du bilder? Har du tips? Ring oss på 24 00 00 00, skriv til oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

(Dagbladet): Snø og glatte veier skaper kaos enkelte steder på Sørlandet i kveld. En buss henger på autovernet, to biler har kollidert, en Mercedes ligger på taket, en bil har kjørt inn i en husvegg og en trailer står fast - bare i Agder.

- Det kommer en ny melding annenhvert minutt her, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Dagbladet tirsdag kveld.

- Igjen og igjen

- Det fortsetter å snø, og da blir det glatt. Det er som om folk ikke klarer å ta hensyn til været.

Verst er det på E39 - en notorisk ulykkesvei - mellom Søgne og Mandal, der en trailer står bom fast. Det er ikke første gang det skjer.

- Det er politi og vegvesen på stedet. Vi prøver å si at utenlandske vogntog ikke skal få kjøre den veien, men det skjer igjen og igjen. De har et fast sted der de blir stående, hver eneste vinter, sier operasjonslederen.

Han sukker når han snakker om E39.

- Det har vært sagt i 30 år at veien må utbedres, men ingen har fått ut fingeren. Så da får trailerne bare fortsette å stå.

- De står i kø for hjelp

Bare de siste fire timene har Agder-politiet oppdatert elleve trafikkhendelser på Twitter.

Rekker dere hjelpe alle som melder inn hendelser til dere i kveld? spør Dagbladet.

- Tja. Folk som kjører av veien men ikke har personskade, får klare seg selv. De står i kø for å få hjelp av bilbergingsselskapene, sier Klausen.

Saken fortsetter under.

Hos vakthavende meteorolog ved Storm, er beskjeden at ruskeværet ikke vil gi seg med det første.

- Det er mye vær og vind på Sørlandet akkurat nå, og det vil det fortsette utover kvelden og natta, sier meteorolog Kristen Reikvam Ravnestad.

- Dårlig sikt og glatt

- Det ligger an til liten storm i kveld fra Lindesnes og vestover. Det kommer kald luft inn fra Russland, sier han.

- Det er både dårlig sikt og glatt. Det vil vedvare fram til imorgen og over helga, med ganske kaldt vær i Sør-Norge. Enkelte plasser vil temperaturen komme ned mot minus 20, men da må vi lenger Nord. Det er dårligst vær lengst Sør, akkurat nå, sier Reikvam Ravnestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer