Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos på t-banen

Kapasiteten sprengt lørdag morgen.

VM-kaos:  Det ble kaos flere t-banestasjoner i Oslo da tusenvis av tilskuere skulle ta seg opp til Holmenkollen for å få med seg tremila. Foto: Anne Marte Blindheim/Dagbladet
VM-kaos: Det ble kaos flere t-banestasjoner i Oslo da tusenvis av tilskuere skulle ta seg opp til Holmenkollen for å få med seg tremila. Foto: Anne Marte Blindheim/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder fra kaoset? Send dine bilder  på e-post til 2400@db.no eller på MMS til 2400.

(Dagbladet): Det oppsto kaos på t-banen lørdag morgen. Mange mennesker er på vei opp til Holmenkollen for å få med seg ski-VM. Men rundt klokken ni toppet det seg på Jernbanetorget, hvor køene var lange for å komme seg på t-banevognene.  

Kaos i sentrum Presseansvarlig i Ruter, Gry Isberg sier til Dagbladet at de jobber på spreng med å frakte folk opp til Holmenkollen.  

- Det er veldig mye mennesker, særlig i sentrum. Rundt klokken ni i morgest toppet det seg på jernbanetorget. Vi kjører nå det vi har av tog og busser for å ta unna folkemassen. Fra Majorstuen har har flyten vært bra og vi har klart å frakte tilskuere opp uten store problemer.

Isberg forteller at det kl 11 er mye bedre flyt i trafikken. Hun anbefaler at mange av de som skal opp og se på femmila i morgen, kommer seg til Majorstuen og tar t-banen derfra om køene blir lange i sentrum.

- Vi har egne avganger på t-banen herfra i tillegg til busser, så det vil være mye lettere å komme seg avgårde. Vi har også god beredskap på linje 3 til Sognsvann, sier Isberg til Dagbladet.

For de som kommer fra vest, er det satt opp busser fra Bogstad.
  Begrenset fremkommelighet Oslo politidistrikt sendte i formiddag ut en pressemelding om at fremkommeligheten til Holmenkollen vil være begrenset gjennom dagen.

Fra kl 13.30 opplyser de at bilister må beregne lang ventetid. De anmodner om å vise tålmodighet og å ikke kjøre i området med mindre høyst nødvendig.

Det var klokken 11 lørdag formiddag forsinkelser på samtlige t-banelinjer.

Får pengene tilbake Sist helg var kaoset et faktum da flere publikumere enn arrangøren hadde regnet med tok turen opp til kollen. Køene på alle sentrumsstasjonene var lange, og mange ble stående å vente i timesvis. dette til tross for at folk hadde tatt oppfordringen om å møte opp tidlig.

Mange som hadde kjøpt billettet for å se de ulike øvelsene, stod fortsatt på perrongen og ventet da øvelsen hadde startet.

VM-sjef Åsne Havnelid lovet sist søndag at de som ikke fikk sett VM-øvelsene i Holmenkollen på grunn av T-banekaoset lørdag 26. februar, skulle få refusjon fra arrangøren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling