KAOS: En person er kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt av T-banen på Nationaltheateret. Foto: Ina Charlotte Fjellhøy
KAOS: En person er kritisk skadd etter å ha blitt påkjørt av T-banen på Nationaltheateret. Foto: Ina Charlotte FjellhøyVis mer

Kaos på T-banestasjon i Oslo - full stans i trafikken

En 20-åring er alvorlig skadd etter å ha blitt påkjørt av T-banen.

  • Har du tips eller har bilder/video i denne saken? Tips oss på SMS/MMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no.

Det ble full stans i all T-bane-trafikk ved Nationaltheatret i Oslo søndag kveld, da en 20 år gammel mannlig Brann-supporter ble påkjørt av T-banen.

«Det er observert en person i sporet og inntil videre er det ingen tog som får passere stasjonen», skrev Ruter på sine nettsider.

- Ble kasta bluss

Sporveien T-banen skriver på Twitter at det er stans i trafikken i begge retninger for øyeblikket. De skriver at det er «uønsket hendelse» på Nationaltheatret som er årsaken.

- Det er litt usikkert hendelsesforløp, men det har blitt kasta et bluss inne på stasjonen, og så har en person havna i sporet og da trolig blitt påkjørt av T-banen. Det er uavklart skadeomfang og tilstand, sier operasjonsleder Marita Aune ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Den skadde personen mottok medisinsk behandling på stedet, og tilstanden ble beskrevet som kritisk av politiet. Et par timer seinere beskrev Ullevål sykehus tilstanden som alvorlig.

Ekstra mannskap

Aune opplyser at politiet har hatt ekstra tilstedeværelse i sentrum i dag, i forbindelse med Eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Brann i kveld.

«Dette betegnes som en ulykke, og det har ikke vært supporterbråk i forkant. Det har bare vært supportere fra Brann til stede på T-baneområdet. Det er bekreftet at det er en brannsupporter som er skadd, men tilstanden til vedkommende er kritisk», skriver Oslo-politiet på Twitter.

Politiet har sikra seg video fra stasjonen, men har foreløpig ikke fått sett gjennom for å kunne gi et klart bilde av hva som skjedde i forbindelse med ulykka.

- Men vi betegner det som en ulykke. T-banen har skrevet at det var supporterbråk, men det har ikke vært noe bråk i forkant og i alle fall ikke i forbindelse med ulykka, sier Aune til Dagbladet kvart på åtte søndag kveld.

Politiet har også fått bekreftet at personen som er påkjørt er en mannlig Brann-supporter, som for øyeblikket behandles på sykehus.

- Det er trolig fordi det var god stemning der, for det var bare Brann-supportere på stasjonen, sier Aune.

Uvisst hendelsesforløp

Politiet har også hatt mange patruljer på stedet for å snakke med vitner.

Sporveien skriver på Twitter at som følge av hendelsen kjøres T-banen som følgende:

Tog fra øst snur på Stortinget - Tog fra vest på Majorstuen. Linje 4 kjører Vestli - Sinsen - Carl Berners pl.–Stortinget–Vestli.

Klokka 20.15 meldte de at trafikken gikk som normalt igjen, med noe avvik i avgangene.