Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaos, slåsskamper og påkjørsel etter Kollen-fest

Politiet melder om store problemer med svært mange mennesker og slåsskamper på Frognerseteren og Holmenkollen T-banestasjoner. Flere er skadet på Voksenlia t-banestasjon.

FARLIG: En mann står bakpå den fullastede t-banen i Holmenkollen. Han blir pågrepet av politiet på Ris stasjon. Video: 2400@db.noVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste: En person havnet under t-banen på Voksenlia stasjon. Vedkommende er alvorlig skadet. En annen person har fått strøm i seg i forbindelse med hendelsen og politiet jobber med å få disse to ut med helikopter.

Ytterligere fem personer har fått strøm i seg, og disse kjøres legevakten for undersøkelser. Totalt er nå derfor sju personer skadet på denne stasjonen.

Rundt klokka 18 meldte politiet at en person er tatt opp av sporet. Skadeomfanget er uvisst. Vedkommende ble ikke alvorlig skadet.

Dagbladets reporter på stedet forteller om dramatiske scener på Besserud t-banestasjon. En person på stasjonen er dekket av blod.

Det meldes om at banen har begynt å gå igjen nå, men at det fortsatt befinner seg mange folk ved Besserud stasjon.

BESSERUD: T-banen står ved Besserud stasjon etter en påkjølsel. Flere ferdes i sporet. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet
BESSERUD: T-banen står ved Besserud stasjon etter en påkjølsel. Flere ferdes i sporet. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet Vis mer

Innsatsleder i politiet, Arve Røtterud forteller at dagens arrangement i Holmenkollen har vært krevende for politiet.

- Det har vært mange berusede mennesker som ville slåss med politiet og mange som begynner å gå i T-banesporet. Nå hadde vi en hendelse her hvor T-banen kjørte på en person. Vi fikk først melding om at det var flere, men heldigvis var ikke det tilfellet. Vedkommende som ble truffet av T-banen fikk lettere skader. Men det er livsfarlig å gå i T-banesporet, sier Røtterud.

Politiet meldte tdligere om fullstendig kaos på Holmenkollen og Frognerseteren.

- Våre patruljer på stedet melder om store problemer med svært mange mennesker som blant annet river ned gjerder, slåss med hverandre og politiet, skriver Oslo politiet på Twitter like etter klokka 17.

  • Er du på stedet? Har du bilder eller video? Kontakt Dagbladet på 24 00 10 00 eller 2400@.no

- Våre patruljer som var på stedet i forbindelse med skifest meldte om fullstendig kaos. Et stort antall mennesker var aggressive mot politiet og hoppet ned i sporene foran T-banen, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Dagbladet.

Politiet melder om at folk besvimer i folkemengden og at det er tendenser til panikk. Folk skal også ha begynt å gå i t-banesporet ned mot sentrum.

Politiet skriver på Twitter at de ikke har full kontroll på situasjonen.

BESSERUD: Nødetatene er på Besserud etter at flere personer skal være påkjørt av t-banen. Foto: Tipser / Ole Edvin Tangen
BESSERUD: Nødetatene er på Besserud etter at flere personer skal være påkjørt av t-banen. Foto: Tipser / Ole Edvin Tangen Vis mer

Stanset t-banetrafikken

Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien sier at flere personer gikk i t-banesporet og at de måtte stoppe trafikken.

- Det var en veldig uavklart situasjon akkurat. Det var veldig mye mennesker, og slåsskamper mellom personer, der også politiet var involvert. Flere gikk også ut i sporene, og vi måtte vurdere fortløpende i samråd med politiet om vi skulle stoppe trafikken. Det er av sikkerhetsmessige årsaker. Det går en strømlinje med 750 volt i sporet, sier han til Dagbladet.

T-banen ble stengt en god stund, men går igjen nå.

- Hvordan var dere forberedt på det som skulle skje der i dag?

- Dette har vært en nøye planlegging i lang tid i samråd med politiet. Det har gått smertefritt fram til nå. I utgangspunktet ser Sporveien fram til Kollenhelga, sånn som alle andre, og det er et stort antall mennesker som legger ned en betydelig innsats for å få dette til å fungere. Det er veldig mange menensker i området i dag, dessverre gikk det galt

​​Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling