Kaosnatt: - Ute av kontroll

Politiet melder om mye festbråk og slåssing landet rundt natt til søndag.

KAOSNATT: Det har vært en hektisk natt for politiet flere steder i landet. Foto: Heiko Junge / NTB
KAOSNATT: Det har vært en hektisk natt for politiet flere steder i landet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag melder flere politidistrikt om en rekke henvendelser i forbindelse med slåsskamper, festbråk og forstyrrelse av nattero.

- Det har vært langt flere ordensforstyrrelser og slagsmål i natt sammenliknet med hva vi har sett den siste tida.

Det sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Christian Andreassen, til Dagbladet natt til søndag. Klokka 03.30 har han loggført over åtte meldinger om slåssing på- og utenfor utesteder i Tromsø sentrum.

- Det har også tikket inn klager på festbråk, men vi har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alt. Vi har vært nødt til å prioritere pågående voldshendelser, sier han.

- I overkant mye

- I natt har vi mottatt i overkant mange klager, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Roald Fylling, til Dagbladet.

De fleste tilfellene har sammenheng med fest og fyll, og har funnet sted på private adresser.

- De fleste meldingene gjelder støy i bolighus og leiligheter, men vi har også rykket ut til fester ved naust. Flere av festene har vært ute av kontroll. I Ålesund måtte vi oppløse en fest med opptil 50 ungdommer, hvorav flere var mindreårige. I Ørsta ble vi ringt opp av en festarrangør som trengte hjelp til å stoppe festen, forklarer han.

I Vest politidistrikt har det også vært en travel natt for politiet.

- Det er mye fester på private adresser i natt. Hittil har vi fått over 48 klager. Det er mer enn vanlig, sier operasjonsleder Per Algrøy til Dagbladet i 03.30-tida.

FEST: Politiet melder at rundt 2000 unge har samlet seg i Frognerparken for å feste. Flere enheter er på stedet i forbindelse med ordensforstyrrelser og slagsmål. Video: Svein Dybdahl Vis mer

Han fortsetter:

- Det har skjedd noe etter at coronapandemien traff oss. Før hadde vi ikke så mange meldinger om feststøy fra hus og leiligheter, men mer ordensforstyrrelser ute. Selv om byen nå har åpnet igjen, virker det som at hjemmefester henger igjen. Det er fortvilende for mange naboer, som både har små barn og skal tidlig opp på jobb.

Normale tilstander

I Oslo er situasjonen som den pleier i helgene, med en del klager på festbråk.

- Det er mye folk ute og mange fester rundt om. Vi har fått flere klager på forstyrrelser av nattero, men ikke mer enn normalt, forklarer operasjonsleder i Oslo-politiet, Christian Krohn Engeseth, til Dagbladet.

Det gjelder også for politiet i Innlandet, Agder og Trøndelag.

- Både natt til lørdag og natt til søndag har vi mottatt mange meldinger på privat festbråk. Det er ikke unormalt mye, men mer enn vi har kapasitet til, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Geir Skjelvan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer