Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaostunnelen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lang tids kaotiske tilstander i togtrafikken i Oslo- og østlandsområdet ser det omsider ut til at det skjer noe positivt. Jernbaneverket lover nå at hovedårsakene til de stadige togstansene i og rundt Oslo skal fjernes i løpet av året, melder Aftenposten. Foreløpig skal det bare settes inn kortsiktige tiltak, men Jernbaneverket mener de skal være tilstrekkelige til at det blir orden på den verste problemstrekningen, tunnelen mellom Oslo S og Skøyen, der både kontaktledninger, signalanlegg, skinner, sviller og pukk er overmodent for å bli skiftet ut etter snart 30 års bruk.

Løftet kommer etter at samferdselsminister Liv Signe Navarsete innkalte til krisemøte i månedsskiftet februar/mars som følge av enda en togstans som rammet 40 000 passasjerer. Møtet førte til at det ble opprettet en helt ny prosjektgruppe med representanter for Jernbaneverket

og togselskapene. Nå åpnes det for at en mer omfattende løsning av problemene kan gjennomføres neste sommer, to år tidligere enn planlagt. I så fall er det grunn til å rose samferdselsministeren for handlekraft.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media